SportopMaat genomineerd voor publieksprijs Sustainabul

Geplaatst op 08 december 2021

SportopMaat is genomineerd voor de publieksprijs ‘best practice SDG 3 goede gezondheid en welzijn’. En daar zijn we hartstikke trots op!  

De afdeling SportopMaat verzorgt het sportkeuze programma voor alle 1e, 2e en 3e jaar studenten van ROC Nijmegen. SportopMaat wil studenten bewust maken van een gezonde leefstijl en stimuleren om een levenlang actief te bewegen. Na het afleggen van een fittest en het maken van een leefstijltest kiezen ruim 5500 studenten een eigen sport- en beweegprogramma uit. Dit aanbod is veelzijdig, uitdagend en aantrekkelijk met meer dan 60 keuzemogelijkheden. Ook komen hier meerdere leefstijlclinics aan bod gericht op voeding, stress, slaap, stoppen met roken en persoonlijk begeleiding (op afstand). SportopMaat is een onderdeel van het examen van elke beroepsopleiding van ROC Nijmegen. 

Superwaardevol. Dat vond ook de jury van de Sustainabul 2021. Daarom is SportopMaat – samen met twee andere initiatieven – genomineerd voor de publieksprijs.  

Hoe kunnen ze dan winnen? Door jouw stem! 
Kijk vrijdag 10 december ook mee naar de uitreiking. Deze is van 15.00 tot 16.30u live te volgens via het beeld hieronder of deze link. Tijdens deze anderhalf uur wordt er ook gestemd. Dus kijk mee en stem! 

SustainaBul MBO 2021

De publieksprijs is een onderdeel van de SustainaBul, waarbij de beste best practice wordt beoordeeld.  Dit jaar gaat het over SDG 3 (sustainable development goal): Goede gezondheid en Welzijn.  

De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst voor duurzaamheid van het Middelbaar beroepsonderwijs binnen de ROC/AOC's en vak instellingen. In 2021 deden 14 onderwijsinstellingen mee met de ranking. ROC NIjmegen doet dit jaar voor het eerst mee.
Er wordt door de deelnemende instellingen een vragenlijst ingevuld over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Deze vragenlijst geeft een helder kader voor een duurzame school, haalt alle mooie voorbeelden uit de praktijk op en helpt bij het opstellen en monitoren van het duurzaamheidsbeleid. Omdat de deelnemers dit samen doen, helpen ze elkaar om aan duurzaamheid te werken en worden daarvoor ook nog eens beloond met prijzen.  

 

Uitreiking SustainaBul 2021


Op vrijdag 10 december tussen 15u en 16.30u wordt de SustainaBul 2021 uitgereikt. Helaas, in verband met de huidige maatregelen, wordt deze uitreiking ook dit jaar online gedaan.  
Hier kun je de uitreiking van de Sustainabul en de publieksprijs volgen.

Terug naar boven