ROC Nijmegen maakt werk van discriminatie

Geplaatst op 25 november 2019

A Seat At The table

Op 3 december 2019 verzorgt ROC Nijmegen voor zijn studenten de voorstelling A Seat At The Table. Deze voorstelling is gebaseerd op persoonlijke ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. De titel verwijst naar de stoel aan de tafel die voor mensen met een andere afkomst of huidskleur nog te vaak ontbreekt.

Discriminatie en uitsluiting

Waarom deze voorstelling? Studenten van ROC Nijmegen krijgen, evenals andere studenten in Nederland, te maken met discriminatie. A Seat At The Table sluit aan bij het gevoel dat je uitgesloten en niet begrepen wordt. Studenten zullen zichzelf en situaties in de voorstelling herkennen. Elke student mag er zijn, is de boodschap. Voor studenten en docenten die zelf niet of minder in aanraking komen met uitsluiting of discriminatie, zal de voorstelling een eye-opener zijn.

Waar en wanneer

De voorstelling vindt plaats in de Lindenberg. Acteurs Saman Amini, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf en Ward Kerremans staan in voor een pakkende uitvoering. Aansluitend aan de voorstelling zal er een dialoog plaats vinden tussen spelers, docenten en studenten.

Gelijke kansen

ROC Nijmegen biedt gelijke kansen aan jongeren en volwassenen om hun persoonlijk talent en burgerschap te ontwikkelen, door te stromen naar een goede positie op de arbeidsmarkt en/of naar vervolgopleidingen in het mbo en hbo. ROC Nijmegen daagt iedere student uit om zich maximaal te ontwikkelen. Discriminatie, zowel binnen als buiten de school,  belemmert dat en is alleen al daarom ongewenst en niet acceptabel.