ROC Nijmegen heeft het beste onderwijsteam van 2019

Geplaatst op 19 november 2019

Team Apothekersassistent van ROC Nijmegen is gisteren uitgeroepen tot Onderwijsteam van het Jaar 2019 voor het middelbaar beroepsonderwijs. Dat gebeurde door tv-presentator Jan Versteegh tijdens een spannende finale op het podium van Theater Orpheus in Apeldoorn. Er was voldoende concurrentie want er deden meer dan 50 sterke onderwijsteams mee, afvaardigingen van roc’s uit het hele land.

Waarom een topteam?

De opleiding Apothekersassistent heeft te maken met veel verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden. Daarom is er een nieuw onderwijsconcept met meer maatwerk ontwikkeld. De jury roemt onder meer de manier waarop de docenten hun studenten coachen. Ook het samen met het bedrijfsleven én studenten ontwikkelen van onderwijs, viel bij de jury in goede aarde. De jury vindt het verder een pluspunt dat het team niet bang is om fouten te maken om daar – als het gebeurt – weer van te leren.


Meningen van studenten

Het Team Apothekersassistent vroeg aan studenten in de aanloop naar de finale wat zij van het team vinden en waarom zij vinden dat het team zou moeten winnen. Een paar reacties:

'Jullie zijn the best team ever. Jullie zijn heel behulpzaam en jullie ondersteunen jullie studenten om hun best te doen en hun doelen te kunnen bereiken.'

'Een jong en leuk docententeam dat veel praktijkervaring heeft en ons altijd wil ondersteunen'.

Trots

ROC Nijmegen is supertrots op deze benoeming en op het team Apothekersassistent. ROC Nijmegen heeft als opdracht al zijn studenten de kans te bieden om succesvol mee te doen, nu en later. ROC Nijmegen investeert in  flexibel en uitdagend onderwijs en in een intensieve begeleiding van studenten. Deze prijs is in die zin een aanmoediging voor ALLE onderwijsteams van ROC Nijmegen om verder te gaan op het ingeslagen pad.

Initiatief benoeming

De benoeming van het Onderwijsteam van het Jaar is een initiatief van de beroepsvereniging van mbo-opleiders, de AOb en de MBO Academie.