Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Oude slaapzakken voor het goede doel

Geplaatst op 02 december 2019

De komende weken zijn ruim 200 eerstejaars studenten van de opleidingen Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie (MCE) en Detailhandel van ROC Nijmegen druk in de weer voor twee goede doelen: Sheltersuit en de Fieldwork Foundation.

Kerstmarkt

Door het verzorgen van een Kerstmarkt op maandagmiddag 16 december willen de studenten een mooi bedrag ophalen voor Sheltersuit en de Fieldwork Foundation. Ieder is daarom op 16 december tussen 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom in de hal van het roc-gebouw, Campusbaan 6, Nijmegen. Studenten verkopen daar dan hapjes en drankjes voor klantvriendelijke prijzen. Tevens bieden ze leuke diensten aan. Denk daarbij onder meer aan spelletjes en een fotoboot.

Oude slaapzakken

Naast het kopen van hapjes en drankjes kunnen bezoekers helpen door het doneren van oude, versleten slaapzakken. De stichting Sheltersuit maakt hier mooie winddichte jassen van. Vluchtelingen of daklozen zijn zo volledig beschermd tegen alle weersomstandigheden. Wie ergens een of meer oude slaapzakken heeft liggen en er vanaf wil, is dus meer dan welkom.

Houdbare levensmiddelen

Bezoekers van de markt kunnen ook de Fieldword Foundation helpen. Voor mensen die het niet breed hebben, maakt deze stichting kerstpakketten. De studenten van ROC Nijmegen zijn daarom ook op zoek naar gulle gevers die thuis onaangebroken, houdbare levensmiddelen hebben en die willen afstaan. Hetzelfde geldt voor persoonlijke verzorgingsspulletjes (shampoos, crèmes, gels, etc.) en wat luxere artikelen als kaarsen, servies en kunst.  

Inleveren tot 20 december

Slaapzakken en kerstpakketartikelen kunnen ook na 16 december ingeleverd worden bij het verzamelpunt, in de hal van het gebouw Campusbaan 6. Wie zelf niet kan of wil komen om iets te brengen kan een mail sturen naar f.heijster@roc-nijmegen.nl  met daarin naam, adres en telefoonnummer. Studenten maken dan een afspraak voor het ophalen van slaapzak(ken) en/of kerstpakketproducten.

Meer activiteiten

Onze studenten organiseren de komende weken nog meer: van een pubquiz in een kroeg tot bingo- en spelletjesmiddagen in verzorgingstehuizen, een panna knock-out toernooi, een (FIFA) voetbaltoernooi en een sponsorloop.  Op vrijdag 20 december ronden de studenten de goede doelen-actie af door het overhandigen van een cheque aan Sheltersuit en de Fieldwork Foundation.

Waarom deze actie?

ROC Nijmegen wil zijn studenten klaarstomen voor de arbeidsmarkt, ook voor die van morgen. Daarom vindt de school het belangrijk dat studenten initiatief en ondernemerschap tonen. Deze competenties krijgen veel aandacht tijdens de opleiding. Hoe mooi is het om in de periode rond Kerst mensen die het nodig hebben te helpen met de inzet van deze competenties?

Meer info

Terug naar boven