Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Opening nieuw Praktijkleercentrum Zorg en Welzijn voor ROC Nijmegen

Geplaatst op 26 maart 2021

Op 1 maart werd een nieuw Praktijkleercentrum Zorg en Welzijn voor ROC Nijmegen gestart, aan de Vossenlaan in Nijmegen. Dit is een plek waar studenten van de opleidingen dienstverlening, pedagogisch werk, verpleegkunde en doktersassistent in een realistische beroepscontext kunnen werken aan de ontwikkeling van hun beroepsvaardigheden. Het praktijkleercentrum werd op 24 maart officieel geopend door wethouder Grete Visser, die van studenten en docenten een rondleiding kreeg door de oefenruimtes.

Praktijkervaring opdoen 

Aanleiding om dit praktijkleercentrum op te starten zijn de stagetekorten binnen Zorg en Welzijn. Deze zijn door de komst van COVID-19 verder toegenomen. Om toch alle studenten de kans te geven te leren in een praktijksetting, bootsen we deze in het praktijkleercentrum na.  
In het praktijkleercentrum verzorgen docenten, instructeurs, simulanten en vrijwilligers een onderwijsprogramma waarbij de beroepspraktijk centraal staat. De lokalen zijn ingericht zoals in de praktijk. Zo zijn er patiëntenkamers, een overdrachtsruimte, een atelier, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een sport en spel ruimte.  

Samenwerking met partners  

De activiteiten in het praktijkleercentrum worden zoveel mogelijk in samenwerking met partners uit het werkveld vormgegeven. Dit zorgt voor de zo belangrijke afstemming van het onderwijs op de beroepspraktijk. Zo wordt het praktijkleercentrum een plek waar wij samen met bedrijven en organisaties in de buurt praktijkgerichte onderwijsactiviteiten ontwikkelen en uitvoeren. Tot de zomer zullen ca. 300 leerlingen gebruikmaken van de faciliteiten.

Opening PLC door wethouder Grete Visser
Terug naar boven