Nederlands beste mbo‘ers in actie: kwalificatie voor NK!

Geplaatst op 17 januari 2020

Zaterdag 25 januari a.s. strijden 16 studenten Autotechnicus om een finaleplaats voor het NK voor mbo’ers: Skills The Finals. De kwalificatiewedstrijd vindt plaats bij onze locatie Energieweg 25 (Mobiliteit en Logistiek) in Nijmegen. Jij kunt daar bij zijn en zelf ervaren hoe tof de autobranche is! Loop die zaterdag binnen tussen 9.00-16.00 uur, moedig de kandidaten aan en neem gratis deel aan uitdagende workshops.

Apothekersassistenten in actie

Op maandag 27 januari a.s. strijden de beste 16 mbo-studenten Apothekersassistent om een finaleplaats voor Skills The Finals. Deze kwalificatiewedstrijd is ook bij ons ‘in huis’ en wel op locatie Campusbaan 6 in Nijmegen. Ook daar ben je van 9.00-16.00 uur van harte welkom om de kandidaten in actie te zien en kennis te maken met het geweldige beroep van Apothekersassistent.

Programma Autotechnicus 25 januari

Tijdens de kwalificatiewedstrijd kan iedere bezoeker deelnemen aan speciale workshops. Zo kun je deelnemen aan een meetwedstrijd van Mitutoyo. Of je diagnostische skills testen in een virtuele omgeving in de Engine Management Simulator van Electude. Ook kun je deelnemen aan de Drive Experience van Audi Zenna of uitleg krijgen over de techniek van de Audi E-tron. Würth verzorgt diverse interessante demo’s.

Weten wat je kunt verwachten? Bekijk dan het filmpje van de kwalificatiewedstrijd van vorig jaar:

Natuurlijk hopen we dat onze student en kandidaat Han Thijssen zich kwalificeert voor de finale! Succes Han!

Programma Apothekersassistent 27 januari

Dit jaar is deze kwalificatiewedstrijd voor het eerst in Nijmegen. #spannend! Moedig de 16 kandidaten aan en neem een kijkje in de keuken van onze studenten en collega’s van de opleiding Apothekersassistent. Zij vertellen en demonstreren van alles over hun opleiding en hun geweldige vak. Het opleidingsteam is kort geleden verkozen tot landelijk Opleidingsteam mbo van het jaar! Meet and greet deze toppers.

Hierbij wensen we onze studente en kandidaat Caron Jacobs heel veel succes! Op naar de finale Caron!

Kwalificatiewedstrijden

Tijdens de kwalificatiewedstrijd krijgen de deelnemers van roc’s uit het hele land speciale opdrachten die ze binnen enkele uren moeten voltooien. Een jury uit het bedrijfsleven beoordeelt wie de opdrachten het beste heeft volbracht. De beste 8 gaan naar het Nederlands Kampioenschap voor mbo’ers: Skills the Finals 2020! Dit mooie evenement vindt plaats van 4 tot en met 6 maart in WTC EXPO in Leeuwarden.

Skills Heroes en Skills The Finals

Skills Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen en het beroepsonderwijs te promoten. Door het organiseren van vakwedstrijden krijgen mbo-studenten een uitdagende leerervaring. Meedoen aan Skills Heroes en Skills The Finals zorgt onder andere voor talentontwikkeling bij de deelnemers en zorgt voor vaktrots.