Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Na de opleiding Leisure: Grenzen verleggen en uitdagingen aangaan

Geplaatst op 14 juni 2021

Als ‘verlegen’ meisje toog ze op stage naar Frankrijk. Als enige Nederlandse. Voor Roos de Kroon was het na een zwaar begin de beste leerschool…

De inmiddels 28-jarige Roos had al vanaf het begin haar hart verpand aan het animatiewerk. “Ja, ik heb die branche ook nooit verlaten: na werkzaam te zijn geweest voor diverse bedrijven en vakantieparken werk ik nu op kantoor bij AnimatieTeam.nl: ik ben verantwoordelijk voor ongeveer 25 teams en onderhoud de contacten met bedrijven. Tevens schrijf ik de programma’s en moet ik nieuwe medewerkers werven, selecteren en trainen.” 

Roos begon met ‘Leisure’ in 2009. Als 16-jarige was het kiezen van een opleiding lastig, maar omdat ze tijdens de vakanties altijd bij het animatieteam te vinden was, gaf haar broer haar het laatste zetje. “Achteraf gezien één van de beste keuzes. Ik heb het op school gigantisch naar mijn zin gehad. De klas was leuk, de docenten waren goed en de combinatie van theorie en praktijk sloot naadloos aan op het werkveld. De studiereizen en de stages kan ik me nog goed herinneren. Ik wilde per se naar Frankrijk. Als enige Nederlandse in een team van 10. Het begin was zwaar, maar wat was het uiteindelijk fantastisch! Grenzen verleggen en uitdagingen aangaan, dat heb ik daar geleerd!”

Terug naar boven