Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

De hort op in de mei vacay!

Geplaatst op 29 april 2021

De meivakantie lonkt. Perfecte timing om buiten het avontuur aan te gaan. We tippen schermloze activiteiten om héél blij van te worden: van happen én stappen tot relaxed suppen of samen in Franse sferen een balletje gooien.

Woorden: FollowFox
Beeld: FollowFox

Dit artikel werd eerder al geplaatst op de ROC Nijmegen Studentenapp. Altijd en overal up-to-date! Alle belangrijke informatie voor jou als student binnen handbereik!

Activiteit #1? Supavontuur op de Waal!

Voor wie? Chille watersporters
Vacay vibes gezocht? Ga suppen! Het is fun, totaal c-proof én iedereen kan het. Aan wal volg je kort een ‘Hoe hou ik mijn peddel vast?’ en ‘Hoe stap ik op zo’n supboard?’ instructie en daarna is het vrij spel. Verken al suppend je omgeving, daag je bestie uit voor een race of dobber op je gemakje rond. Anno nu sup je op verschillende toffe locaties in Nijmegen en omgeving. Van een rustige waterplas tot een avontuurlijk tochtje over de Spiegelwaal.

Activiteit #2? Spring op de fiets!

Voor wie? Actievelingen
Mountainbiken is altijd een goed idee. Wind door je haar en gaan! Daredevils en bike newbies kunnen in Nijmegen en omgeving kiezen uit vier mountainbike lussen: de groene route (12 km) in Malden, de blauwe route in Mook (11 km), een rode route in Nijmegen (15 km) en de paarse van 10 km in Groesbeek. Heb je geen bike? Dan huur je deze easy peasy bij bijvoorbeeld het team van No Limits Biking. Have fun!

Activiteit #3? Aan de wandel!

Voor wie? Happers en stappers
Wandelen suf? Nee hoor, niet meer! Sinds de sluiting van de sportscholen is iedereen aan de wandel. Het aanbod is reuze en je kunt het met jan én alleman doen. Van hip georganiseerde insta stadswandelingen inclusief yummy takeaway pitstops, tot tasty & culi walks voor het hele gezin of uitgestippelde walkabouts van team FollowFox.

Activiteit #4? Alle ballen verzamelen!

Voor wie? Semi-sportievelingen
Troef vrienden of familieleden af met je beste worp op een van de 13(!) indoor jeu de boules banen van Boules Bites Bar. Drankje bij de hand en waan je even letterlijk op een camping in Frankrijk. Dikke like: er is een enorme achtertuin inclusief dubbele speelbaan en na een potje jeu de boules spelen is het hier goed vertoeven in de sfeervolle buitenbar.

Activiteit #5? Water fun!

Voor wie? Ervaren & onervaren waterratjes
In the need for speed? Hoe klinkt een 834 lange meter waterskibaan inclusief 5 bochten en 10 obstakels? In de Nimma achtertuin – lees: de Berendonck – daagt dit parcours je uit en is het niet denken, maar doen! Neem zeker je plus 1 mee - er is een groot terras met vrij zicht op de baan - want iemand moet al je instawaardige (water)bloopers vastleggen, toch?

Terug naar boven