Maar liefst 8 medailles tijdens de Skills Heroes vakkampioenschappen

Geplaatst op 25 maart 2019

Totaal medailles 

Het totaal aantal medailles komt op 8. De uitslag is dan als volgt:

? Goud
Krystina Aydinova (Schoonheidsspecialiste)

?Zilver
Bart Linders (CNC-frezen)
Joep Stamer (Sanitaire- en Verwarmingstechnicus)
Vera Vermeulen (Apothekersassistente)

?Brons
Teun van Kuijk (CAD-tekenen)
Jesse van Gaal (CNC-draaien)
Kees Lintzen (TIG-lassen)
Emma van den Oever (Facilitair Dienstverlener)

?Top 10 van Nederland
Roel Müskens, 6e plaats (Autotechnicus)
Boaz Poppeliers, 6e plaats (Elektrotechnicus Gebouwen)
Thomas Schaefer, 6e plaats (Fotograaf)
Nadien Visch, 5e plaats (Grafisch Vormgever)
TIm van de Griend, 5e plaats (Kok)
Max van Geffen en Kevin van de Geijn, 5e plaats (Mechatronicus)
Niels van de Hee, 4e plaats (Ondernemer Retail)
Isa van Dijk (Doktersassistent)
Luuk Pelkman (Schilder)

Uiteraard zijn wij trots op al onze deelnemers. Zij hebben gestreden, het beste gegeven en zij behoren tot de absolute top van het mbo! ??

Skills the Finals

310 mbo studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes, die van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam plaatsvonden. Tijdens de prijsuitreiking was minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven een van de prijsuitreikers. Ook onze eigen Leraar van het Jaar MBO, Dirk Megens mocht medailles uitreiken in de categorie Facilitair en gastvrijheid. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van apothekersassistent en elektrotechnicus gebouwen tot fotograaf en patissier. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

WK 2019 Kazan

Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Op vrijdag 12 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt. Zo'n 1500 jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 60 landen.

Impressie

Wil je weten hoe het eraan toeging tijdens de finales en de prijsuitreiking? Bekijk dan onze foto's op Facebook en Instagram Bekijk ook zeker de Instagram highlight van Skills the Finals! Daar zie je onze teamleider Lotte Tunissen en Leraar van het Jaar Dirk Megens als razende reporters verslag doen van het evenement.