Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Maar liefst 10 medailles voor ROC Nijmegen tijdens Skills the Finals 2022

Geplaatst op 04 april 2022

Zestien studenten van ROC Nijmegen streden de afgelopen dagen tijdens Skills the Finals om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland. 10 van hen behaalden een medaille. Verdeeld onder de verschillende opleidingen behaalden studenten 5 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 2 bronzen medailles. De landelijke finales van de Skills-wedstrijden vonden plaats op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs Utrecht.

Skills the Finals

Skills the Finals is hét centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks wordt het NK voor beroepen georganiseerd. Ruim 400 finalisten uit het mbo gaan met elkaar de strijd aan in 52 vakwedstrijden.  

Per vakgebied streden maximaal acht finalisten om de titel in hun vakgebied. Kandidaten van Skills the Finals hebben zich eerder dit schooljaar geplaatst in wedstrijden op school en vervolgens in regionale kwalificatiewedstrijden. Meer informatie over Skills the Finals.  

De resultaten op een rij:  

Goud:

Zilver

Brons

Overige deelnemers: 

Worldskills

De kersverse mbo-kampioenen maken kans op deelname aan Worldskills, het Wereld Kampioenschappen voor beroepen. Deze vinden later dit jaar plaats in Shanghai.  

Terug naar boven