Kom kijken bij de beste Meubelmakers en Autotechnici van Nederland!

Geplaatst op 17 januari 2019

Workshops

Tijdens de kwalificatiewedstrijd van Autotechnicus kan iedere bezoeker ook nog deelnemen aan speciale workshops. Zo kun je de laatste technieken leren van PON-experts. Of je diagnostische skills testen in een virtuele omgeving in de Engine Management Simulator van Electude. Ook kun je deelnemen aan de Drive Experience van PON. Doe mee aan onze speciale workshops van gerenommeerde partners als PON Nederland, Würth, Electude en Mitutoyo! Onze eigen Nederlands Kampioen Jan Verheijen geeft ook een rondleiding samen met de ambassadeur van de opleiding, Coen Penson.

Kwalificatiewedstrijden

Tijdens de kwalificatiewedstrijd krijgen de deelnemers speciale opdrachten die ze binnen 6 uur moeten volbrengen. Een jury uit het bedrijfsleven beoordeelt wie de opdrachten het beste heeft volbracht en binnen de tijd. De winnaars mogen uiteindelijk naar naar het Nederlands Kampioenschap, Skills the Finals. The FInals duurt drie dagen en vindt plaats in de RAI in Amsterdam van 20 t/m 22 maart.

Voor het eerst finale in Nijmegen

Door ruimtegebrek in de RAI vinden sommige finalewedstrijden op roc-locaties in Nederland plaats. Op vrijdag 15 maart vindt voor het eerst zelfs een landelijke finale in  Nijmegen plaats! De Skills the Finals voor CAD-tekenaar vindt dan plaats op de Heyendaalseweg. Vanuit heel Nederland komen acht kandidaten naar Nijmegen en proberen hier Nederlands Kampioen CAD-tekenaar te worden. 

Skills Heroes

Skills Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaktrots bij zowel de leerling en docenten als ouders/verzorgers.