Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Jori Tuinte naar eindstrijd Leraar van het Jaar verkiezing

Geplaatst op 20 januari 2021

Op dinsdag 19 januari werd bekendgemaakt dat Jori Tuinte kanshebber is om Leraar van het Jaar mbo 2021 / 2022 te worden. De prijsuitreiking is op 4 december 2021.

Jori is als docent Nederlands werkzaam binnen het team Dienstverlening op de Campusbaan. De jury vindt dat zij een positieve blik heeft richting haar studenten, dat ze mensen (niet alleen studenten) weet te inspireren. Ook haar inzet van het Time-In programma en haar bijdrage aan de ontwikkeling ervan, weet de jury te waarderen.

De jury ziet in haar een echte mbo-ambassadeur die trots is op haar werk en haar studenten. Dit is naar voren gekomen in de video die ze heeft opgenomen en haar brief, die ze afsloot met een soort van gedicht. 

Vanuit ROC Nijmegen hadden we dit jaar in totaal maar liefst 3 kandidaten die kans maakten op een plek in de eindronde. Naast Jori waren dit Nora Harrachi en Kaveh Mohebbi. Fantastisch dat onze docenten zo goed worden gewaardeerd!

Prijsuitreiking verzet

De winnaars van de 21e editie van de Leraar van het Jaar verkiezing worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Vanwege corona is dit evenement verplaatst van januari naar 30 november t/m 4 december 2021.

Leraar van het Jaar verkiezing

Leraren in Nederland erkennen, waarderen en positief aanmoedigen, dat doet De Leraar van het Jaar verkiezing. Leraren worden genomineerd voor vier sectoren:

Per categorie kiest een jury tien genomineerden uit alle aanmeldingen. Een selecte beroepsjury brengt dit aantal terug naar drie genomineerden per categorie.

Leraren van het Jaar mogen zich een jaar lang ambassadeur van het onderwijs noemen. Hij of zij treedt op als representant van de beroepsgroep leraren, waar het gaat om beroepskwaliteit, beroepstrots en beroepseer. Het ambassadeurschap wordt bij de volgende verkiezing weer doorgegeven aan de opvolgende Leraar van het Jaar.  

Twee jaar geleden werd Dirk Megens, docent Economie en rekenen bij onze opleiding Facilitair Leidinggevende, Leraar van het Jaar.

Terug naar boven