Hospitality challengeweek: 8 tot en met 10 juni

Geplaatst op 04 mei 2022

Regionale werkveld daagt ROC-studenten uit met hospitality vraagstukken.

Van 8 tot en met 10 juni vindt in het NEC Stadion de eerste hospitality challengeweek plaats. Ruim 80 ROC-studenten komen dan bij elkaar om samen te werken aan een aantal hospitality vraagstukken uit de regio. Werkgevers uit het Rijk van Nijmegen hebben echte casussen ingediend waarmee de studenten aan de slag gaan. Voor ROC-studenten een mooi voorbeeld van flexibel en contextrijk onderwijs, voor de werkgevers een interessante kijk en oplossing voor zijn vraagstuk.

Thema: hospitality

Hospitality is een steeds belangrijker onderdeel van werk. Want de klant vraagt meer dan alleen vakmanschap. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker voor een duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd liggen de verwachtingen van klanten steeds hoger, waardoor het een steeds grotere uitdaging wordt om deze waar te maken. Terwijl sprake is van een groeiende vraag naar technologisch slimme oplossingen, hebben de afgelopen per jaar duidelijk gemaakt hoe belangrijk persoonlijke en oprechte aandacht tussen bedrijf en klant is.

Wat doen we tijdens de challengeweek?

Tijdens de challengeweek gaan studenten, werkgevers en experts op zoek naar slimme oplossingen om de hospitality bij de werkgevers te vergroten. Studenten zetten de klant centraal. Wat wil hij of zij? Wanneer heeft de klant een goede ervaring, is hij enthousiast? De eerste dag identificeren ze de uitdagingen en zoeken gezamenlijk naar mogelijke oplossingen. Op de tweede en derde dag brengen de studenten de oplossing een stuk verder door deze uit te werken en deze te presenteren aan een jury.

Waarom een challengeweek?

Het onderwijs binnen ROC Nijmegen wordt steeds flexibeler en uitdagender. Dat past ook bij de veranderende arbeidsmarkt en veranderende behoefte van de studenten. Flexibel en uitdagend onderwijs is onderwijs dat - onder meer - contextrijk is en dat de samenwerking met het werkveld opzoekt.

Deze challengeweek is daarvan een mooi voorbeeld. Studenten van verschillende opleidingen werken aan een uitdagende opdracht buiten het klaslokaal, in een andere werkvorm aan casussen vanuit het werkveld. Studenten krijgen de kans om buiten de gebaande paden met een frisse blik naar bestaande casussen te kijken. Voor werkgevers levert dit inspiratie en oplossingen op. Een mooie win-win.

De challengeweek is mede mogelijk gemaakt door

 • Thermen Berendonck

 • YVEY, You matter!

 • ACBN, Evenementenbureau Nijmegen

 • De Stadsbrouwerij

 • NEC

sponsoren

Wil jij volgend jaar ook meedoen?

We kunnen dit mooie evenement van leren en innoveren niet mogelijk maken zonder jouw hulp en van vele andere sponsoren, experts en bedrijven. Voor deze editie is inmiddels alles geregeld. Maar ook volgend jaar zullen we een challengeweek opzetten.

Je kunt helpen bij de challengeweek door:

 • Inbrengen van een vraagstuk voor de Challengeweek
  Samen gaan we dan aan de slag zodat studenten tot mooie oplossingen en innovatieve ideeën kunnen komen.
 • Een bijdrage aan de Challengeweek
  Dit kan vanalles zijn. Je kunt je kennis delen door een workshop te geven of te spreken voor onze studenten. Je hebt misschien mooie voorbeelden uit de praktijk die je graag met onze studenten deelt. Je kunt misschien materialen of een locatie ter beschikking stellen. Je kunt prijzen voor de winnende teams leveren of voor een gezonde lunch zorgen. Mogelijkheden genoeg.

Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we je er alles over vertellen.

De Challenges

Thermen De Berendonck

Thermen de Berendonck is een luxe resort waar bezoekers graag voor hun rust komen. De ruimte waar bezoekers rusten en eten zijn ruim van opzet. Dat vinden gasten ook fijn, want zo ervaren ze veel rust. Voor het personeel is het zo wel lastig om in de gaten te houden of bezoekers nog iets Willen eten of drinken. Tegelijkertijd wil je als personeel ook niet te vaak langslopen en/of de indruk wekken dat je in de gaten gehouden wordt. De mensen komen tenslotte voor hun rust.

Hoe bedienen we de bezoekers van Thermen De Berendonck optimaal en garanderen we toch de luxe en rust die bezoekers zoeken?

De Stadsbrouwerij

Najaar 2022 opent De Stadsbrouwerij haar deuren aan het Faberplein. Het wordt een gelegenheid waar lekkere bieren centraal staan. Naast de bediening door medewerkers, kunnen bezoekers ook digitaal bestellen. Dat is handig, snel en ook een slimme oplossing voor het huidige personeelstekort. Maar het is ook weinig persoonlijk.

Hoe zorgen wij dat ondanks de digitalisering, de hospitality voorop blijft staan?

Thermen De Berendonck

Bij Thermen De Berendonck is de ontvangstruimte groot. Op drukke momenten staan er dan ook veel mensen te wachten om in te checken. Graag zouden ze van dit moment al direct een gastvrije ervaring maken.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wachten een eerste belevenis wordt bij Thermen De Berendonck?

ACBN Lifeport Festival

ACBN organiseert 27 juni 2022 het Lifeport Festival. Een zakelijk congres voor ondernemers, bedrijfsleven, overheid, onderwijs en studenten. Het festival staat in het teken van circulaire innovaties uit de regio. Doel is om elkaar te informeren en te ontmoeten om kennis te delen. ACBN wil het zakelijke congres het karakter van een festival geven, waarin de ontmoeting centraal kan staan. De uitdaging is om een hospitality concept te hebben dat past bij de sfeer van dit zakelijke festival.

Hoe kunnen we een innovatief, out of the box hospitality-concept bedenken/organiseren voor het Lifeport Festival?

YveY

Yvey is partner in hospitality binnen het NEC Stadion. Uit onderzoek blijkt dat de hospitality bij de uitgiftecounters achterblijft. Bezoekers moeten voor en tijdens de wedstrijd vaak lang wachten voordat ze eten of drinken kunnen krijgen.

Hoe kunnen we – voor en tijdens de wedstrijd - de totaalbeleving van de supporter bij de uitgiftecounters verbeteren?

NEC

Het NEC Stadion ligt mooi verscholen in het Goffertpark. De locatie is uniek, zo in het bos als onderdeel van een stadspark. Het is daardoor wel weinig zichtbaar voor voetbalfans en mensen uit de omgeving. Als een supporter komt aanlopen moet de omgeving van het stadion al voetbal ademen. Dat is nu niet het geval. Het zou mooi zijn als er meer NEC-beleving rondom het stadion kan komen.

Hoe kunnen we zorgen voor een betere fanbeleving in de directe omgeving van het stadion. Zodat de merknaam NEC meer plek krijgt in de omgeving?

Neem contact op met de organisatie

Heb je nog vragen, wil je meedoen of kun je een bijdrage? Laat het ons weten en neem contact op met één van de hoofdorganisatoren: