Han Thijssen pakt zilver bij Skills Finals

Geplaatst op 10 maart 2020

Student Autotechniek Han Thijssen behaalde vrijdag 6 maart een zilveren medaille tijdens Skills the Finals.  Hij streed tijdens de Skills-finales om de titel ‘’Beste jonge vakman/vakvrouw van Nederland.’’ Naast Han waren er bij de finales twaalf studenten van ROC Nijmegen  in de strijd. Behalve Han behaalden nog vier andere Nijmeegse studenten een podiumplaats, waaronder een eerste plaats. De landelijke finales van de Skills-wedstrijden vonden plaats van woensdag tot en met vrijdag (4-6 maart).

Skills the Finals

Tijdens dit grootse landelijke evenement gaan zo’n 1000 toppers uit het (v)mbo op voor de titel 'Beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw 2020' in ruim 50 finales. Dit jaar deden ze dat in Leeuwarden. Van automonteurs tot verkoopspecialisten, facilitair dienstverleners tot doktersassistenten.

EuroSkills Graz

De kersverse mbo-kampioenen maken kans op deelname aan EuroSkills 2020: het EK voor beroepen. Dit EK vindt plaats van 16-20 september in Graz, Oostenrijk. Ook Boaz heeft  met zijn gouden medaille voldoende punten. En daarmee zicht op deelname namens ROC Nijmegen aan het EK.

Meer informatie