Gelderse Entree-opleidingen ontmoeten elkaar

Geplaatst op 26 maart 2019

Vandaag vond een mooie bijeenkomst plaats in Lent: zo’n 175 medewerkers van de Entree-opleidingen van de Gelderse ROC’s spraken met elkaar over hun dagelijkse praktijk en drijfveren. Hoewel er door deze opleidingen al langer wordt samengewerkt ontmoetten vandaag alle medewerkers (voornamelijk docenten) elkaar voor het eerst. De basis voor een Gelders netwerk is hiermee gelegd.

Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, opende de bijeenkomst en sprak onder andere zijn waardering uit voor de tomeloze inzet van de medewerkers voor hun studenten. Niet altijd de makkelijkste doelgroep. Ook gaf hij aan deze bijeenkomst een goed voorbeeld te vinden voor de collega’s in de andere provincies.

Gedurende de dag volgden de deelnemers workshops en ontmoette men elkaar dus op inhoudelijk thema’s. Ervaringen en kennis uitwisselen en afspraken maken voor samenwerking in de toekomst stond centraal. Alles in het belang uiteraard van hun studenten.

Entree-opleiding

Voor deze eenjarige mbo-opleiding op niveau 1 heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs nodig om te kunnen starten. Wel moet je minimaal 16 jaar zijn en aan de volledige leerplicht hebben voldaan. Wij bieden Entree-opleidingen in verschillende beroepsrichtingen. Na het behalen van een diploma kan een student doorstromen naar een niveau 2-opleiding of aan het werk.