Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

19 Talenten in de Keuken

Geplaatst op 03 februari 2020

Deelnemer Erik bereidt een maaltijd in de keuken

28 januari startte de tweede groep deelnemers aan Talent in de Keuken. Dat is een leerwerktraject van anderhalf jaar waarin werkzoekenden worden omgeschoold tot basiskok niveau-2 via een BBL-opleiding.

De eerste editie was een groot succes: van de 23 deelnemers namen er in augustus 2019 21 hun diploma basiskok niveau-2 in ontvangst, twee deelnemers hadden nog een herexamen. Nu staan er weer 19 koks-in-spe klaar om aan de slag te gaan. Het tekort aan koks in de horeca is en blijft groot.

Basis voor succes

Carla Latuny, huidige projectleider Talent in de Keuken: “We kijken heel tevreden terug op de eerste editie, zowel op het verloop als de resultaten. Natuurlijk kwamen er ook leerpunten uit voort. De  opleiding duurt nu een half jaar langer. Zo kunnen we de praktijkopdrachten beter spreiden en ontlasten we de leermeesters in de keuken. Het belang van goede begeleiding blijft onverminderd groot. Dit kan echt het verschil maken. De begeleiding gebeurt op de werkvloer door een jobcoach en op school door een studieloopbaanbegeleider.” Chef-kok Eli coacht niet alleen de kandidaten, maar ook de werkgevers die deelnemen aan het project. Eli: “Ik ben echt een spin in het web. Ik neem alle belemmeringen weg voor kandidaten en werkgevers, zodat het project zo soepel mogelijk verloopt.”

Talent in de Keuken

Het project is een initiatief van Perspectief op Werk, uitgevoerd door WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV Werkbedrijf, ROC Nijmegen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en horecaondernemers in het Rijk van Nijmegen om samen het tekort aan koks in de horeca op te vangen. 

Meer informatie

 • Kok

  • Niveau 2
  • BBL
  • 2 jaar
  • Nijmegen
  Kok
Terug naar boven