Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Secretarieel

Ben jij een echte regelneef- of nicht? Houd jij meerdere ballen tegelijk in de lucht en kan iedereen altijd bij jou terecht? Dan is een secretariële carrière echt wat voor jou! Als secretaresse, management-assistant of administratie-medewerker ben jij straks het sociale middelpunt van je organisatie!

Trends in de administratieve en secretariële wereld

Bij ROC Nijmegen leiden we je op tot een flexibele duizendpoot. En dat is een must, want de veranderingen in dit vakgebied gaan snel.

Technologie maakt allerlei administratieve processen makkelijker. Als je systemen snapt tenminste! Big data geeft jou meer inzichten dan ooit, maar welke conclusies trek je? Kennis van en interesse in deze trends zijn dus belangrijk. Maar ook gevoel voor mensen en sociale skills blijven in de toekomst onmisbaar. Want jij bent voor jouw collega’s een belangrijk aanspreekpunt!

Baankansen als secretarieel medewerker

De baankansen in dit vakgebied zijn redelijk, zowel landelijk als in de regio Nijmegen. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voorspelt de beste kansen voor de opleiding Office & Management support specialist.

Droom je van een leidinggevende functie? Studeer dan na je mbo-opleiding door op het hbo. Dan kun je later doorgroeien naar bijvoorbeeld Hoofd Administratie.

Je kunt bij allerlei organisaties werken, want in bijna alle bedrijven is een secretariële functie aanwezig.

De secretariële opleidingen bij ROC Nijmegen

De niveau 2-opleiding Medewerker Secretariaat & Receptie, de niveau 3-opleiding Office assistant en niveau 4-opleiding Office & Management Support Specialist zijn onze mbo-secretaresse-opleidingen.

Ligt je hart vooral bij het financiële of administratieve gedeelte? Check dan ook onze financiële en administratie opleidingen.

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Secretarieel

Terug naar boven