Juridisch/HR

Juridisch/HR

Wil jij graag mensen helpen en kun je ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk maken? Zijn rechtspraak, wetten en arbeidscontracten jouw ding en wil je daarbij kunnen ondersteunen? Dan kom jij bij een juridische opleiding helemaal tot je recht.

De toekomst van de juridische wereld

Ga jij werken als HR-medewerker en nieuwe mensen aannemen bij jouw werkgever? Of duik je in de wereld van wetten en recht om geschillen op te lossen? Als medewerker juridisch of medewerker human resource management help en ondersteun je mensen bij belangrijke zaken en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Binnen deze branche wordt data steeds belangrijker. Er is behoefte aan mensen die op een slimme manier tools kunnen gebruiken om beslissingen op basis van data te nemen. Een andere trend binnen de juridische dienstverlening is dat het recht van de cliënt steeds belangrijker wordt, in plaats van het recht van het bedrijf.

Baankansen als juridisch medewerker of hr-assistent

Met een juridische opleiding op mbo-niveau heb je voldoende kans op een baan. Je wordt bijvoorbeeld hr-assistent, recruiter of medewerker bij een gemeente, een advocatenbureau of in de schuldhulpverlening.

Na je mbo-opleiding kun je ook verder studeren aan het hbo of wo. Populaire opleidingen zijn Human Resource Management, Bedrijfskunde en Rechten.

De juridische opleidingen van ROC Nijmegen

Help jij mensen graag in hun professionele ontwikkeling of vind je het leuk om juridische problemen op te lossen? Volg dan vanaf 2021/2022 de opleiding Medewerker Juridisch en HR. Momenteel zijn dit nog de opleidingen  Medewerker Human Resource Management en Juridisch Administratief Dienstverlener. 

Opleidingen in Juridisch/HR

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.