Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Administratie

Help je anderen graag? Ben je precies en heb je organisatietalent? Dan is de opleidingsrichting Zakelijke Dienstverlening Administratie geschikt voor jou. Administratie is de richting voor mensen die goed zijn met cijfers en nauwkeurig kunnen werken. Die graag anderen helpen, creatief zijn, goed kunnen organiseren en zich thuis voelen in een zakelijke omgeving. Dankzij jou draait de organisatie beter, efficiënter en effectiever!

Jouw toekomst na de opleiding Administratie

Doordat veel bedrijven de administratie automatiseren wordt er van jou wat anders verwacht. Jij moet digitaal vaardig zijn, maar juist ook uitblinken in eigenschappen die de computer niet heeft, zoals gastvrij en behulpzaam zijn. Het is dus belangrijk dat jij met de trend van automatisering meebeweegt, maar tegelijkertijd jouw persoonlijke touch geeft. Zo kan je bijvoorbeeld kleine ICT problemen oplossen, maar ook helpen bij het maken van een online presentatie over de financiën van het bedrijf.

Baankansen na de richting Administratie

De baankansen voor deze richting zijn prima. Daarnaast is het een uitstekend opstapje om door te gaan studeren. Bijvoorbeeld op niveau 3 of op niveau 4 in een van de richtingen binnen de Zakelijke Dienstverlening.

Je kunt werken bij kleine MKB-bedrijven zoals een makelaarskantoor of een rijschool. Je kan ook gaan werken bij grote bedrijven zoals NXP Nijmegen of het Radboud UMC, de universiteit of een gemeente.

De Administratie opleidingen bij ROC Nijmegen

Bij deze opleidingen leer je collega’s en klanten te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Je bent heel breed inzetbaar op de afdeling klantcontact, marketing, HR, administratie, facilitair, financieel en/of juridisch. ​

Met een niveau 2 opleiding doe je bij een klein bedrijf vaak van alles een beetje. Bij een groot bedrijf werk je meestal als assistent op een van de afdelingen. ​Met een niveau 3 opleiding werk je meestal op een van de afdelingen zelfstandig aan een specifieke taak zoals bijvoorbeeld de financiën. ​

Opleidingen in Administratie

Terug naar boven