Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Toelating vanuit Leerwerktraject

Stroom door vanuit een Leerwerktraject

Heb jij binnen het vmbo een Leerwerktraject gevolgd en het diploma ‘basisberoepsgerichte leerweg leerwerktraject’ gehaald? Top, gefeliciteerd! Met je bb-diploma kun je direct doorstromen naar een vergelijkbare mbo-opleiding op niveau 2.

Overstappen naar een verwante opleiding

De afspraak is dat je vanuit het vmbo naar een vergelijkbare mbo-opleiding op niveau 2 kunt overstappen. Dit betekent dat het beroepsgerichte vak en de stage bij het Leerwerktraject in dezelfde branche zit als de mbo-opleiding van jouw keuze.  

Samen met jouw vmbo-school bekijken we of de opleiding die je wilt gaan doen voldoende aansluit op je bb-diploma. Is er in de regio geen ‘verwante’ opleiding, dan zijn er maatwerkafspraken mogelijk.

Afspraken met jouw vmbo

Het is in de wet geregeld dat ROC Nijmegen als ‘ontvangende school’ afspraken maakt met jouw vmbo over je vervolgonderwijs. In de regio Rijk van Nijmegen gebruiken we hiervoor een standaardconvenant voor doorstroom vanuit het Leerwerktraject naar ROC Nijmegen.

Digitaal Doorstroomdossier

We willen graag dat studenten de opleiding afmaken en niet vroegtijdig van school gaan. Om een goed beeld van jou te krijgen en wat je nodig hebt, vragen we jou en je mentor van het vmbo een Digitaal Doorstroomdossier in te vullen.

Digitaal Doorstroomdossier

Afspraken over begeleiding

Er kunnen extra afspraken gemaakt worden om jou te begeleiden bij je overstap naar het mbo. Jouw vmbo-school moet hiervoor op tijd contact opnemen met onze Centrale Intake. 

Bij extra begeleiding kan het gaan om: 

Vragen van jouw school?

Heeft jouw school geen convenant Leerwerktraject en hebben ze vragen over de doorstroom van Leerwerktraject naar ROC Nijmegen? Dan kan de school contact opnemen met ons bestuurssecretariaat ROC Nijmegen via ons Klant Contact Centrum.

Klant Contact Centrum
Terug naar boven