Metaal & Mechatronica

Metaal & Mechatronica

We worden steeds afhankelijker van machines en systemen zoals sorteermachines, liften en lasrobots. De basis hiervan is metaal en techniek. Om machines te maken, te onderhouden en te repareren moet je een pietje precies zijn met liefde voor techniek. Iets voor jou?

Welke toekomst staat jou in de metaalindustrie te wachten?

In de toekomst speelt duurzaamheid een grote rol in de metaalindustrie. Wat jij daarvan merkt? Je gaat producten op een efficiënte manier maken, minder energie verbruiken en werken met duurzame materialen.

Een andere trend is digitalisering en het werken met robots. Werken met je handen betekent steeds meer het onderhouden en bedienen van apparaten en systemen.

Baankansen in de metaalsector

Volgens onderzoek is de metaalproductenindustrie sterk gegroeid. En de verwachting is dat die groei doorzet. Ook volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de kans op een baan in de metaalindustrie redelijk groot.

De metaal-opleidingen van ROC Nijmegen

Lijkt het jou leuk om metaal te lassen, ontwerpen of te vervormen - ook wel verspanen genoemd? Word dan metaalbewerker. Hiervoor heb je bij ons verschillende opleidingen.
Wil je liever robots of vergelijkbare apparaten bouwen? Ga dan een opleiding mechatronica doen. Dan combineer je metaal-, elektro- én besturingstechniek.

Opleidingen in Metaal & Mechatronica

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.