Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Metaal & Mechatronica

We zijn steeds afhankelijker van machines en systemen zoals sorteermachines, liften en lasrobots. De basis hiervan is metaal en techniek. Om machines te maken, te onderhouden en te repareren moet je een pietje precies zijn met liefde voor techniek. Iets voor jou?

Toekomst in metaal en mechatronica

In de toekomst speelt duurzaamheid een grote rol in de metaalindustrie. Wat jij daarvan merkt? Je gaat producten op een efficiënte manier maken, minder energie verbruiken en werken met duurzame materialen.
Andere trends zijn digitalisering en het werken met robots. Werken met je handen betekent steeds meer het onderhouden en bedienen van apparaten en systemen.

Baankansen in metaal en mechatronica

Volgens onderzoek is de metaalproductenindustrie sterk gegroeid. En de verwachting is dat die groei doorzet. Ook volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de kans op een baan in de metaalindustrie redelijk groot.

De opleidingen metaal & mechatronica bij ROC Nijmegen

Lijkt het jou leuk om metaal te lassen, ontwerpen of te vervormen? Het beroep van metaalbewerker is dan echt iets voor jou. Hiervoor heb je bij ons verschillende opleidingen.

Wil je liever robots of vergelijkbare apparaten bouwen? Ga dan een opleiding mechatronica doen. Dan combineer je metaal-, elektro- én besturingstechniek. Bekijk alle verschillende opleidingen en niveaus hieronder!

Opleidingen in Metaal & Mechatronica

Terug naar boven