Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Sport & Bewegen

We hoeven jóú natuurlijk niet te vertellen dat sporten leuk is. En dat het goed is voor je gezondheid. Maar voor heel veel andere mensen is regelmatig bewegen nog geen onderdeel van hun leven. Zij kunnen wel wat extra motivatie en begeleiding van jou gebruiken!

Wil jij tijdens en na je opleiding veel sporten? En daarbij anderen ook enthousiast maken over bewegen? Dan scoor je met een sportopleiding! 

Onze Sport en bewegen-opleidingen

In onze niveau 2-opleiding Dienstverlening: medewerker sport en recreatie leer je hoe je toezicht houdt bij activiteiten en hoe je kinderen, volwassenen en ouderen begeleidt tijdens sport en activiteiten. 

Wil je zelf sportactiviteiten kunnen opzetten en leiden? Bijvoorbeeld voor een gemeente of een school? Bekijk dan zeker de niveau 4-opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Je leert hoe je iedereen van jong tot oud kunt coachen, ontwikkelt sportactiviteiten en verdiept je in gezondheid. Na de opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag als buurtsportcoach, leefstijlcoach, bewegingsagoog of sportconsulent. 

Is sporten helemaal jouw ding en breng je dit graag over op anderen? Kun jij anderen zó enthousiast maken over een gezonde levensstijl, dat ze spontaan in beweging komen? Dan is een sportopleiding in Nijmegen echt iets voor jou!

De toekomst van bewegen en gezondheid

De boodschappen worden aan huis bezorgd, een kaartje sturen doen we met één klik op de knop en ook kleding laten we steeds vaker thuisbezorgen. Kortom, heel veel zaken regelen we vanuit onze luie stoel. Waardoor we steeds minder hóéven te bewegen.

In de steeds digitalere toekomst wordt gezondheid alleen maar belangrijker. Het aantal kinderen met overgewicht, thuiswonende ouderen en werknemers die de hele dag zitten blijft groeien. Heb jij de creatieve ideeën en energie om hen in beweging te krijgen.

Baankansen met een mbo-opleiding Sport en bewegen

Op dit moment zijn je kansen op een baan behoorlijk goed. Vooral als je in staat bent om de digitale middelen van nu te gebruiken om sporten leuk te maken, kun je een succesvolle toekomst tegemoet rennen!

Welke sport- en bewegen-opleiding past bij jou?

Wil jij leren hoe je zelfstandig sportprojecten en -activiteiten ontwikkelt en begeleidt? En vind je het leuk mensen enthousiast te maken voor sport? Bekijk dan de niveau 4-opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Aan het einde van het eerste jaar kies je een profiel en ga jij je nog verder specialiseren in sport en bewegen.

Weet je nog niet precies wat je wilt? In het eerste jaar van de niveau 2-opleiding Dienstverlening: medewerker sport en recreatie maak je ook kennis met de richtingen Zorg & welzijn en Facilitaire dienstverlening. En kun je dus nog alle kanten op! Ook kun je na deze opleiding doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingscoördinator op niveau 4.

Opleidingen in Sport & Bewegen

    Open dagen

  • Evenementen

Terug naar boven