Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Sport & Bewegen

We hoeven jóú natuurlijk niet te vertellen dat sporten leuk is. En dat het goed is voor je gezondheid. Maar voor heel veel andere mensen is regelmatig bewegen nog geen onderdeel van hun leven. Zij kunnen wel wat extra motivatie en begeleiding van jou gebruiken! Wil jij tijdens en na je opleiding veel sporten? En daarbij anderen ook enthousiast maken over bewegen? Dan scoor je met een sportopleiding! 

Trends en toekomst in Sport & Bewegen

De boodschappen worden aan huis bezorgd, een kaartje sturen doen we met één klik op de knop en ook kleding laten we steeds vaker thuisbezorgen. Kortom, heel veel zaken regelen we vanuit onze luie stoel. Waardoor we steeds minder hóéven te bewegen. Maar toch is tegenwoordig veel meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Daar horen sport en bewegen bij! Zo kunnen we met elkaar door sport(activiteiten) bijvoorbeeld overgewicht bij kinderen voorkomen of eenzaamheid tegengaan

Baankansen met een mbo-opleiding Sport & bewegen

Op dit moment zijn je kansen op een baan behoorlijk goed. Vooral als je in staat bent om de digitale middelen van nu te gebruiken om sporten leuk te maken, kun je een succesvolle toekomst tegemoet rennen!

De opleidingen Sport en bewegen bij ROC Nijmegen

In onze niveau 2-opleiding Dienstverlening: medewerker sport en recreatie leer je hoe je toezicht houdt bij activiteiten en hoe je kinderen, volwassenen en ouderen begeleidt tijdens sport en activiteiten.

Wil je zelf sportactiviteiten kunnen opzetten en leiden? Bijvoorbeeld voor een gemeente of een school? Bekijk dan zeker de niveau 4-opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Je leert hoe je iedereen van jong tot oud kunt coachen, ontwikkelt sportactiviteiten en verdiept je in gezondheid. Na de opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag als buurtsportcoach, leefstijlcoach, bewegingsagoog of sportconsulent.

Opleidingen in Sport & Bewegen

Terug naar boven