Leerlingen mbo toerisme

Mbo toerisme

Toerisme is een bloeiende sector. Mensen krijgen meer vrije tijd, dus besteden ze meer geld aan toerisme en recreatie. Dat vraagt om goed opgeleide mensen. ROC Nijmegen biedt verschillende studies aan die hier prima op aansluiten. Al tijdens de opleiding maak je kennis met het werk in deze branche door stages in binnen- en/of buitenland.

Over het vakgebied mbo toerisme

Ruim 85% van de Nederlanders gaat één of meerdere keren op vakantie in binnen- en/of buitenland. Wat het laatste betreft: Duitsland, Frankrijk en Spanje worden door de Nederlanders het meest bezocht. Daarom nemen de moderne vreemde talen die in deze landen gesproken worden ook een belangrijke plaats in tijdens de opleiding. Veel uitgaande toeristen maken, naast ons internationaal bekende Schiphol, ook gebruik van de regionale luchthavens. Maar ook het binnenland is erg in trek: Gelderland en Limburg zijn, net als de grote steden Amsterdam en Rotterdam, geliefde bestemmingen voor het inkomend toerisme.

Door de snelle veranderingen in de branche en de behoefte van het werkveld wordt het onderwijsaanbod steeds praktijkgerichter.

Onze toerisme opleidingen

Veelgestelde vragen

  • Bij Leisure & Hospitality ligt de nadruk op het vermaken van gasten op campings, bungalowparken en in resorthotels in binnen- en buitenland. Daarnaast leer je ook evenementen organiseren en het opzetten en het uitvoeren van entertainmentshows.

    Bij Travel & Hospitality word je opgeleid voor functies reisbureaus en hotels. Op een reisbureau adviseer je de klant  en verkoop je vakanties en in hotels ontvang je de gasten aan de receptie en zorg je ervoor dat het hen aan niets ontbreekt.

    Na de opleiding luchtvaartdienstverlening ga je aan de slag als grondsteward(ess) op een luchthaven. Daarnaast word je voorbereid op de functie van steward(ess) bij een luchtvaartmaatschappij.

    Hospitality is de grootste gemene deler van alle opleidingen. Uiteindelijk draait alles om de tevreden klant/gast/passagier, dus leiden we op tot excellente dienstverleners.

  • Het werkveld toerisme is dynamische wereld. Jouw toekomstige baan is grenzeloos: voor je ligt een brede keuze aan banen in binnen- en buitenland. De vreemde talen die je leert, helpen je daarbij. Door de enorme groei van de branche zijn veranderingen een logisch gevolg. Wij houden vinger aan de pols en spelen daar alert op in. Ook op duurzaamheid.

Jiawei Pang

Vorig schooljaar ben ik geslaagd voor de opleiding Luchtvaartdienstverlening. Na mijn stage als grondstewardess bij KLM ben ik onlangs aangenomen als stewardess bij Transavia. Binnenkort maak ik mijn eerste vluchten. Ik heb mijn droom waargemaakt.

Jiawei Pang Student toerisme