Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Mediavormgeving

Wil jij elke dag creatief bezig zijn, werken met de nieuwste designprogramma’s en je eigen stijl ontwikkelen? Een opleiding in mediavormgeving is dan echt iets voor jou! De mediavormgever van de toekomst is nieuwsgierig én leergierig. Ook weet jij wensen van een klant om te zetten in een mooi product. Of dat nou is voor een bakker of bouwbedrijf: van werken aan verschillende media-uitingen krijg jij energie!

Welke toekomst staat jou als Mediavormgever te wachten?

Als mediavormgever ben jij dé expert op het gebied van visuele communicatie en vormgeving. Jij weet precies hoe je een boodschap overbrengt en bent klantgericht. Je bedenkt, ontwerpt en produceert logo’s, huisstijlen, posters, brochures, websites en apps. Vormgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Zo denk jij na over de layout, lettertypes, kleurgebruik en compositie. Ook weet jij hoe je klanten adviseert, werk je samen met andere designers en kun je jezelf goed presenteren. Met jouw skills en media-ontwerpen weet jij klanten keer op keer te verrassen.

Waar kan je werken?

Als mediavormgever kun je aan de slag bij een reclame- of communicatiebureau, softwarebedrijf, app- en websitebouwer of drukkerij. Wil je liever voor jezelf beginnen? Dat kan natuurlijk ook! Misschien begin jij straks je eigen mediabedrijf. Heb je je mbo-diploma op zak en wil je verder leren? Met al jouw kennis en ervaring kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding, zoals de kunst- of filmacademie. Ook een hbo-opleiding game development, interaction design of creatieve docentenopleiding sluit goed aan.

Baankansen als mediavormgever

Elke organisatie heeft tegenwoordig media nodig, dus de vooruitzichten op werk zijn goed! Er is steeds meer vraag naar mediavormgevers die met unieke skills en creatieve ontwerpen voor een bedrijf het verschil weten te maken. Tijdens de opleiding doe je bovendien ontzettend veel praktijkervaring op en ontwikkel je je eigen stijl. Zo weet jij je straks te onderscheiden!

Opleidingen in Mediavormgeving

 • Mediavormgever

  ICT & Media | Mediavormgeving

  • Niveau 4
  • BOL
  • 4 jaar
  • Nijmegen
Terug naar boven