Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Praktijkgericht programma mavo: Economie & Ondernemen

Heb je zin om praktisch aan de slag te gaan? Kies dan voor het praktijkgericht programma mavo: Economie & Ondernemen. 

Wat leer je?

Bij het praktijkgericht programma Economie & Ondernemen ontdek je wat je allemaal nodig hebt om een eigen bedrijf te starten. Je leert hoe een bedrijf in elkaar steekt als je net begonnen bent met je onderneming. Maar ook wat er allemaal bij komt kijken als je al wat verder bent met het ondernemen in de praktijk.

Wat ga je doen?

Je gaat bijvoorbeeld samenwerken met verschillende mensen en afdelingen: je kan niet alles meer alleen beslissen. Ook ontdek je met dit vak hoe ondernemend je bent. En we dagen je uit om stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we door te werken in de praktijk met échte opdrachtgevers in de échte wereld. ‘Economie & Ondernemen’ is een profielvak waarbij je op pad moet: je leert van én in de praktijk. Leren, ontdekken en proeven aan ondernemerschap én economie!

Voor wie is het programma?

Het praktijkgerichte programma is bedoeld voor VMBO-studenten die interesse hebben in het starten van hun eigen bedrijf. Als je een VMBO-profiel volgt, heb je twee vrije deelvakken nodig. Dit praktijkgerichte vak genaamd ‘Economie & Ondernemen’ telt als één van die vrije deelvakken. Dus als je dit vak kiest, heb je nog één ander vrij deelvak over om in te vullen.

Studiebelasting

Met dit programma heb je een dagdeel (3 klokuren) per week les, dit is inclusief de werkbezoeken aan bedrijven. Er is geen sprake van een landelijk examen, bij de schoolexamens sluiten we dit vak af.

Vragen

Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op, wij helpen je graag!

Stel je vraag
Terug naar boven