Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Praktijkgericht programma havo: Maatschappij

Heb je zin om praktisch aan de slag te gaan? Kies dan voor het praktijkgericht programma Maatschappij. Dit is een nieuw examenvak op de havo.

Wat leer je?

Bij het praktijkgerichte programma Maatschappij leer je over de wereld om je heen en de rol die personen en groepen hierin spelen. Je ontdekt hierin je eigen rol en wat de rol van anderen is. Je leert onder andere hoe je diensten kunt verlenen, producten kunt maken en hoe je processen kunt verbeteren. Tijdens dit programma ga je het niet alleen ervaren, maar ook daadwerkelijk doen.

Wat ga je doen?

Je bezoekt organisaties, instellingen, overheden en het bedrijfsleven om een goede indruk te krijgen van wat ze daar doen. Daarbij voer je realistische projecten uit in en buiten de school voor bedrijven, instellingen, overheden en vervolgonderwijs. Je leert dus niet alleen voor jezelf, maar je bent ook echt van betekenis voor die organisatie.

Naast het leren van én werken in de praktijk proef je veel aan verschillende beroepen. Dat helpt je om je toekomstige carrière te plannen. Op deze manier ontdek je wat je echt leuk vindt om te doen, waar je goed in bent en wat je nog nodig hebt om je doelen te bereiken.

Voor wie is het programma?

Het praktijkgerichte programma Maatschappij kan je kiezen als profielkeuzevak in de profielen Cultuur en Maatschappij én Economie en Maatschappij. Je kan dit programma ook in het vrije deel van elk van de profielen kiezen. Kies dit programma als extra vak of in plaats van een voor jou lastig theoretisch vak.

Studiebelasting

Met dit programma heb je 3 uur les per week, dit is inclusief de werkbezoeken aan bedrijven. Van elke project maak je een eindproduct. Je presenteert je bevindingen aan de opdrachtgever. Aan jou de keuze of je dit mondeling, schriftelijk of met een video doet. Elk eindproduct is een schoolexamen. Je hoeft dus geen centraal eindexamen te doen.

Hieronder lees je een aantal voorbeelden van onderzoeksvragen die je kan verwachten in dit programma:

Vragen

Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op, wij helpen je graag!

Stel je vraag
Terug naar boven