Herregistratie wet BIG

Herregistratie wet BIG

Hulp nodig bij het studeren voor het examen BIG Herregistratie Verpleegkundige? ROC Nijmegen helpt je stampen. In tien weken tijd stomen we jou en je medecursisten klaar voor het examen! 

Werk je als verpleegkundige? Dan moet je geregistreerd staan in het  BIG-register, volgens de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Als je niet aan het aantal gewerkte uren in de werkervaringseis komt, moet je voldoen aan de scholingseis: het landelijk examen halen.

Training en coaching 

Tien weken achter elkaar ga je één keer per week vier uur naar school. Onze docent verpleegkunde behandelt de vragen van jou en je medecursisten. Plus de onderwerpen die in het examen aan bod komen. 

 • Start is mogelijk op ieder moment

Aanmelden

Opleidingslocatie


Meer over de cursus

De begeleiding en coaching in aanloop naar het landelijk examen ziet er zo uit: 

 • tien wekelijkse studiebijeenkomsten van 4 uur onder leiding van een docent verpleegkunde die bekend en vertrouwd is met het lesmateriaal en het examen
 • de leervraag van de cursist staat centraal
 • netwerk, interactie en uitwisseling met docent en medecursisten

Op verzoek van de groep kunnen onderwerpen in de vorm van workshops door de docent worden aangeboden. (bijvoorbeeld Gordon, klinisch redeneren, rekenen, wet- en regelgeving, middelen en maatregelen). 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor verpleegkundigen die geregistreerd zijn (of zijn geweest) bij het CIBG. Heb je je nooit laten registreren maar denk je wel recht te hebben op een registratie? Neem dan contact op met het CIBG.  

Planning en data

Deze cursus bereidt je voor op het examen van 16 november 2019.

Bijeenkomsten en lestijden: woensdag 4, 11, 18, 25 september, woensdag 2, 9, 23 en 30 oktober, woensdag 6 en woensdag 13 november 2019. De lessen beginnen vanaf 16.00 uur en duren tot max. 20.00 uur.

Kosten

De kosten zijn € 750,-. Dit bedrag is exclusief de examenkosten en het boek 'Niveau 4 Onder de knie' van Anneke Ormel e.a. (ISBN 9789001891688).

Lokatie

Campusbaan 6, Nijmegen (naast CS Nijmegen). ROC Nijmegen is goed bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen vanaf NS-station Nijmegen Centraal. Daarnaast zijn er 's avonds ruim voldoende gratis parkeerplaatsen. 

Op aanvraag kan deze opleiding ook op locatie of bij je organisatie gegeven worden.

Neem voor meer informatie over deze cursus contact op met: f.snijders@roc-nijmegen.nl

Aanmelden

Om je aan te melden stuur je een mail naar f.snijders@roc-nijmegen.nl. Je krijgt dan een offerte toegestuurd. Zodra je deze ondertekend terug hebt gestuurd is je cursusplaats gereseveerd.

 • Op het mbo mag je zelf een aantal vakken kiezen: Keuzedelen heet dat. Het aantal vakken waaruit je kunt kiezen, verschilt per jaar en per opleiding. Je hoort op school welke Keuzedelen je kunt gaan doen. 

  Lees meer over Keuzedelen in het mbo

 • We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom krijg je extra ondersteuning als het nodig is. We bieden hulp voor van alles; van begeleiding bij beroepskeuze tot financiële problemen. Wees dus niet bang om hulp te vragen.

 • In elk geval vóór 1 april.

  • Zit je nu op school? Vul ook je DDD (digitale doorstroomdossier) in
  • Zit je nu niet op school? Dan voeren we eerst een intakegesprek

  Lees alles over aanmelden bij ROC Nijmegen.

 • Ben je VO-leerling? 

  Vul dan naast je aanmelding vóór 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en het DDD plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en toelaten

  Ben je géén VO-leerling? 

  Na je aanmelding voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan bij Intakegesprek.

  Ga je BBL doen?

  Dan houden we altijd een intakegesprek.

Aanmelden

Vraag uw offerte op bij f.snijders@roc-nijmegen.nl

Zodra de offerte ondertekend retour is ontvangen