Herregistratie wet BIG

Herregistratie wet BIG

Hulp nodig bij het studeren voor het examen BIG Herregistratie Verpleegkundige? ROC Nijmegen helpt je stampen. In tien weken tijd stomen we jou en je medecursisten klaar voor het examen! 

Werk je als verpleegkundige? Dan moet je geregistreerd staan in het  BIG-register, volgens de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Als je niet aan het aantal gewerkte uren in de werkervaringseis komt, moet je voldoen aan de scholingseis: het landelijk examen halen.

Training en coaching 

Tien weken achter elkaar ga je één keer per week vier uur naar school. Onze docent verpleegkunde behandelt de vragen van jou en je medecursisten. Plus de onderwerpen die in het examen aan bod komen. 

Aanmelden

Meer over de cursus

De begeleiding en coaching in aanloop naar het landelijk examen ziet er zo uit: 

  • tien wekelijkse studiebijeenkomsten van 4 uur onder leiding van een docent verpleegkunde die bekend en vertrouwd is met het lesmateriaal en het examen
  • de leervraag van de cursist staat centraal
  • netwerk, interactie en uitwisseling met docent en medecursisten

Op verzoek van de groep kunnen onderwerpen in de vorm van workshops door de docent worden aangeboden (bijvoorbeeld Gordon, klinisch redeneren, rekenen, wet- en regelgeving, middelen en maatregelen). 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor verpleegkundigen die geregistreerd zijn (of zijn geweest) bij het CIBG. Heb je je nooit laten registreren maar denk je wel recht te hebben op een registratie? Neem dan contact op met het CIBG.  

Planning en data

Vanaf september begint er een nieuwe cursus.
De lesdagen zijn op woensdag:

  • 9,16, 23 september
  • 7, 14, 28 oktober
  •  4, 11, 18 november

De lessen starten om 16.00 uur en duren tot max. 20.00 uur. 

Kosten

De kosten zijn € 750,-. Dit bedrag is exclusief de examenkosten en het boek 'Niveau 4 Onder de knie' van Anneke Ormel e.a.

Locatie

Campusbaan 6, Nijmegen (naast CS Nijmegen). ROC Nijmegen is goed bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen vanaf NS-station Nijmegen Centraal. Daarnaast zijn er 's avonds ruim voldoende gratis parkeerplaatsen. 

Op aanvraag kan deze opleiding ook op locatie of bij je organisatie gegeven worden.

Neem voor meer informatie over deze cursus contact op met: f.snijders@roc-nijmegen.nl

Aanmelden

Om je aan te melden stuur je een mail naar f.snijders@roc-nijmegen.nl. Je krijgt dan een offerte toegestuurd. Zodra je deze ondertekend terug hebt gestuurd is je cursusplaats gereserveerd.