Bijscholing Nederlands voor de kinderopvang

Bijscholing Nederlands voor de kinderopvang

Werk je in een kinderopvang? En wil je jouw Nederlands verbeteren? Volg dan de cursus Bijscholing Nederlands voor de kinderopvang. Wij zorgen dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Zodat jij je werk binnen de kinderopvang goed uit kunt voeren!

Nederlands is voor jou geen nieuwe taal. Maar voor je werk moet je Nederlands op 3F-niveau beheersen. Zo kun je goed functioneren in je baan bij de kinderopvang. Maar natuurlijk ook in het dagelijks leven. 

Tijdens de cursus oefen je:

  • spreken
  • luisteren
  • lezen
  • schrijven
  • grammatica

Aanmelden

Meer over de cursus

Als je wil werken binnen een VVE-kinderopvang moet je Nederlands op 3F-niveau beheersen. Dit is vastgesteld voor alle pedagogische medewerkers in de VVE.

De verplichte taalnormen zijn:

  • Taalniveau 3F voor mondelinge vaardigheden (luisteren, spreken en gesprekken voeren)
  • Taalniveau 3F voor leesvaardigheden (lezen en interpreteren van teksten)


Flexibel instromen

Wil je beginnen met deze cursus? Dat kan vanaf januari 2020! Vul hieronder het aanmeldformulier in. Als de groep groot genoeg is kun je op elk moment instromen!

Wet IKK 

Met deze wet moeten alle pedagogisch medewerkers ( ook buiten de VVE-locaties) het niveau 3F voor spreekvaardigheid (luisteren, spreken en gesprekken voeren) halen. Bij ROC Nijmegen kun je bijscholing krijgen voor de VVE of de IKK-wet. Dit is een gepersonaliseerd programma.

Zoek je een andere cursus Nederlands? 

ROC Nijmegen biedt deze cursussen Nederlands aan: 

Aanmelden

Of wil je meer weten?

Heb je vragen over deze cursus? Of wil je meer informatie over de VVE of de IKK-wet? Neem dan contact op met Boukje Splint via b.splint@roc-nijmegen.nl.