Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Miriam en Samantha: Wij hebben veel profijt van onze mbo-opleiding

Miriam en Samantha zijn allebei doorgestroomd naar het hbo. Samantha heeft gekozen voor Sportkunde en Miriam voor de ALO. 

Miriam: De overstap van het mbo naar het hbo vond ik een leerzaam, leuk en uitdagend proces. De hoeveelheid theorie was veel en er werd veel dieper op de stof ingegaan. Dit was een uitdagingwant de theorie vind ik erg interessant. Ik kwam erachter dat het maken van een strakke planning en je hier ook daadwerkelijk aan te houden, erg gunstig is voor je verdere verloop van je studie. Ik heb veel geleerd in het samenwerken met andere studenten. Je krijgt te maken met verschillende niveaus en zo leer je van iedereen!” 

Samantha:Wat heel belangrijk is en wat bij mij tot nu toe goed gaat, is het scheiden van belangrijke en minder belangrijke zaken. Op die manier weet ik waar ik mij vooral op moet focussen om tentamens te halen.”  

Voorsprong

Zowel Miriam als Samantha geven aan dat hun opleiding op het mbo ze een voorsprong geeft op het hbo.

MiriamIk had een voorsprong door mijn mbo-opleiding op zowel de theorie als de praktijk.” 
SamanthaIk wist als een van de enige uit mijn nieuwe klas hoe je een les didactisch moest opstellen, moest uitvoeren en moest evalueren. Ook had ik al veel voorkennis in hoe je kinderen moet enthousiasmeren en coachen.” 

Toekomstplannen

Miriam: Ik vind het leuk om voor een groep te staan en verschillende doelgroepen te helpen naar hun ontwikkeling wat betreft sport en bewegen. Ik zie mijzelf later wel als sportdocent waarbij ik niet alleen maar in een gymzaal sta, maar ook lesgeef in zowel de theorie als praktijk. Ik wil me met de overstap naar het hbo verder ontwikkelen op deze vlakken. Ik vind de overstap van mbo naar hbo een mooie, leerzame ervaring!

Samantha: Ik heb bewust voor Sportkunde (en niet de ALO) gekozen omdat ik mezelf niet hele dagen in een gymzaal zie staan om bewegingsonderwijs te geven. Ik wil liever organisatorisch actief zijn bij bijvoorbeeld sportevenementen, waarbij je onderzoekt wat de huidige trends zijn en daarna inspeelt op de vraag en behoeftes van de klant.  
Ik kan mij nu verder ontwikkelen om erachter te komen wat ik vooral interessant vind en in welke sector van de sport ik juist werkzaam wil zijn. Voor nu denk ik dat het iets in het sportmanagement gaat worden, maar ik houd alle wegen open. 

Terug naar boven