Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Loopbaanverhaal Puck en Melissa: overstap van mbo naar hbo

Loopbaanverhaal Puck

Voor mij was de overstap van mbo naar hbo in het begin best wel wennen(en eigenlijk nog steeds). Vooral de snelheid waarmee je door de studie heen wordt gesleept en de kwaliteit die je daarnaast moet opleveren, was ik niet gewend. Op het mbo had ik weinig uitdaging, omdat ik wist dat ik meer kon. Op het hbo wordt je gelijk losgelaten en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Er zijn geen mensen die dingen voor jou gaan regelen, je moet alles zelf doen.

Bij de overstap was voor het voor mij dus vooral de snelheid waar ik aan moest wennen. Het fijne vond ik de studenten die allemaal gedisciplineerd en serieus te werk gingen.

Het mbo heeft mij veel praktijkervaring opgeleverd. Ik heb veel stage gelopen en in verschillende bedrijven een kijkje mogen nemen. Dat is een voordeel wat havo-studenten niet hebben gehad.

Loopbaanverhaal Melissa

De combinatie van theorie en vooral de praktijkervaring die ik op het mbo heb ervaren, heeft mij heel erg geholpen en mij laten groeien in bepaalde opzichten. Ook als je nog niet zeker weet wat je later wilt doen neem je de praktijkervaring die je hebt opgedaan op het mbo mee naar de toekomst. Dankzij mijn mbo-studie op ROC Nijmegen heb ik een betere en goede keuze voor mijn hbo opleiding kunnen maken. En heb ik relevante praktijkervaring opgedaan, waardoor ik sneller en gemakkelijker verbanden kan leggen op het hbo.

Bij een hbo-opleiding is het belangrijk om alles bij te houden. en Het verschil in de hoeveelheid lesstof, de verantwoordelijkheid die je moet nemen en projecten die je moet opleveren was voor mij een behoorlijk verschil.

Het is in het begin even zoeken, maar ik kan zeggen dat ik mijn weg zeker heb gevonden op het hbo!

 

Terug naar boven