Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Toerisme, Luchtvaart en Recreatie

Ready voor take-off met de leukste mbo-opleidingen in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Alle avonturiers opgelet, want bij ons volg je de gaafste opleidingen als je in het toerisme, bij een vliegmaatschappij of recreatieteam wilt gaan werken. Jij houdt van reizen, organiseren en mensen verwennen en vermaken, en je bent het liefst de hele dag lekker bezig.

Vijf redenen om voor Toerisme, Luchtvaart & Recreatie te kiezen

 1. Energie krijgen van blije gasten en reizigers

  Alle energie die jij in je werk stopt, krijg je dubbel en dwars terug. Jij zorgt voor die lach op het gezicht van je gasten, jouw reizigers of de kinderen op de camping. En dat geeft superveel voldoening, waardoor je altijd opgeladen weer naar huis gaat. En die energie begint al op school, want je studeert met bevlogen docenten en medestudenten die allemaal voor die glimlach gaan.

 2. Ontwikkel jezelf volop in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

  Dankzij onze brede opleidingen, kun je veel kanten op na je studie. En tijdens je studie ook, want veel van onze studenten houden bijbanen over aan hun stages. Zij zitten vaak op donderdag met hun koffers in de klas, om in het weekend lekker aan het werk te gaan in een vakantiepark of op een evenemententerrein. Bovendien kun je bij ons ook heel makkelijk verder studeren, want we bieden op 3 niveaus opleidingen aan. Na een niveau 3-opleiding kun je niveau 4 in één jaar doen! Heb je nog meer ambities? Dan kun je na je mbo-opleiding niveau 4 ook heel goed doorstromen naar het hbo. The sky is the limit!

 3. Je talenten voor gastvrijheid, organisatie en vermaak ontdekken en benutten

  Als je van nature outgoing bent, zul je je heel snel thuis voelen op deze opleiding. Iedereen wil er elke dag weer een feestje van maken. Maar ook als je rustiger van aard bent, vind je hier een fijne leerplek, want op onze opleiding kun je helemaal jezelf zijn. Vind je voor een groep staan nog wat spannend? No worries, in het eerste jaar zorgen wij ervoor dat je op een relaxte manier hiermee kunt oefenen. Wij kennen al onze studenten en kijken altijd wat iedereen persoonlijk nodig heeft om hun talenten maximaal te benutten. Zodat jij na je opleiding precies weet waar je goed in bent en kunt stralen, waar je ook werkt.

 4. Een opleiding met veel praktijkuren voor een vlliegende start

  Tijdens je opleiding in Toerisme, Luchtvaart en Recreatie maak je heel veel praktijkuren. Dat is een supergoede manier om de kneepjes van elk vak te leren. Het maakt je schooltijd veel leuker, omdat je echt bezig bent. Denk aan een schoolevenement organiseren, recreatieconcepten ontwikkelen en uitvoeren, teambuilding en crazy games organiseren, studiereizen met elkaar organiseren en animatiestages in binnen- en buitenland. Voor een deel van je stage en je extra evenementenuren kun je zelf aangeven wat jij wilt. Dan denken wij natuurlijk met je mee om het mogelijk te maken. Door al deze ervaringen maak je een vliegende start als je eenmaal gaat werken, want onze opleidingen sluiten heel goed aan op de werkpraktijk.

 5. Toenemende baankansen in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

  Het wordt steeds populairder om er even een weekendje tussenuit te gaan of een vakantie te plannen. Niet alleen tripjes naar het buitenland, maar ook in Nederland zelf. Hierdoor is er dus ook steeds meer werk. De laatste tijd kiezen veel mensen voor uitjes en vakanties in eigen land.

Tijdens onze opleidingen kom je met veel verschillende activiteiten en doelgroepen in aanraking, zodat je goed ervaart wat jij het leukste vindt. Door de grote hoeveelheid praktijklessen en groepsopdrachten leer je wat belangrijk is: representatief zijn, omgaan met mensen, op een goede manier omgaan met klachten, voor een groep staan, planning en organisatie en locaties inrichten en decoreren.

Met jouw diploma kun je op allerlei manieren aan het werk. Bijvoorbeeld als lid van een recreatieteam op een vakantiepark, als receptiemedewerker in een hotel, grondsteward(ess) of als teamleider op een resort. Of je kunt verder studeren. We bieden niveau 2-, 3- en 4-opleidingen aan, dus je hebt heel veel mogelijkheden, ook als je een diploma niveau 2 hebt in Facilitaire dienstverlening of Sport & Bewegen.

Onze opleidingen

Terug naar boven