Doorstroom via LeerWerkTraject naar ROC Nijmegen

Vmbo-leerlingen die een LWT volgen, doorlopen het volledige beroepsgerichte programma voor de basisberoepsgerichte leerweg. Dat wil zeggen: het beroepsgerichte profielvak én vier keuzevakken plus Nederlands op basisniveau. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen maken de genoemde scholen al bij de start van een LWT afspraken met ROC Nijmegen. Leerlingen met een vmbo-basisberoepsgericht-diploma mét LWT kunnen zich aanmelden voor een opleiding op niveau-2 en hebben toelatingsrecht tot het mbo. Doorstroom zal bij voorkeur plaatsvinden naar een verwante opleiding op minimaal niveau 2 (bijvoorbeeld in de techniek); tevens is doorstroom naar een niet-verwante opleiding op niveau 2 mogelijk.

Aanvullende afspraak

Met alle vmbo-scholen in de regio Rijk van Nijmegen is afgesproken dat vanaf schooljaar 2018-2019 de informatie over de LWT-leerling, inclusief de vakken die deze leerling heeft gevolgd, in het digitaal doorstroomdossier wordt opgenomen. Zie ook onze website voor info over LWT.

Een leerling die zonder diploma het vmbo verlaat kan zich aanmelden bij Entree.

Vragen 

Vragen over dit onderwerp, bijvoorbeeld als jouw school niet hoort bij de genoemde scholenclusters,  kun je stellen via ons KlantContactCentrum: T.(024) 890 45 00; een mail sturen kan ook.