Nieuwe opleiding: Technisch Projectbegeleider

Sinds dit schooljaar is er een nieuwe opleiding te volgen op onze locatie Heyendaalseweg: Technisch Projectbegeleider. Deze eenjarige BBL-opleiding op niveau 4 valt binnen het opleidingsprogramma van De Technische.

De Technische

De Technische vormt een unieke samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. ROC Nijmegen werkt in deze constructie intensief samen met de opleidingsbedrijven en een aantal bedrijven die zijn vertegenwoordigd in De Technische Onderneming. De Technische Onderneming is een klankbordgroep die het onderwijsmodel helpt vormgeven en bewaakt daarbij dat het onderwijs goed blijft aansluiten op de vraag naar goed geschoold personeel vanuit het bedrijfsleven.

De Technische verzorgt mbo-opleidingen en trajecten naar werk in de volgende ​technische branches: elektrotechniek, installatietechniek, timmeren/bouw en schilderen. Door de verbindingen die tijdens je opleiding gelegd worden met andere richtingen word je opgeleid tot een gedegen vakman of vakvrouw met een bredere technische basis.

En dát zijn precies de vakmensen die de bedrijven zoeken!

Doorstroomopleiding

De opleiding Technisch Projectbegeleider is een zogenaamde doorstroomopleiding. Dit betekent dat je alleen kunt starten met deze opleiding wanneer je in het bezit bent van een relevant mbo-diploma op niveau 3. De opleiding zal de kennis en vaardigheden die je hebt opgebouwd in de vooropleiding(en) in het MBO uitbouwen tot niveau 4. Instromen in deze eenjarige opleiding kan – bij voldoende belangstelling - op twee momenten; per 1 oktober en per 1 februari. Aanmelden kan via onze website.

Inhoud van de opleiding

De competenties die de projectbegeleider straks in het werk nodig heeft worden in lessen en workshops aangeboden. Je leert plannen en organiseren, begrotingen opstellen, onderhandelen, coachen en managen. Bovenop de technische kennis die je al bezit krijg je aanvullende kennis in je eigen vakgebied. Ook kwaliteitsbesef, veilig werken, commercieel denken en teamwork zijn belangrijke elementen in de opleiding.

In deze eenjarige opleiding zit uiteraard ook een voor het diploma verplicht deel Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen. Deze vakken worden examengericht aangeboden. Daarnaast kies je een keuzedeel dat zorgt voor een eigen accent in je opleiding.

Vragen?

Voor meer vragen over deze nieuwe opleiding kan je terecht op onze website. Kan je hier je antwoord niet vinden? Neem dan contact op met Marleen Deuss, teammanager, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..