Jaargang 18, nummer 2

In deze Expo besteden we aandacht aan leerbedrijven en aan berichten in de media die suggereren dat het niet meer nodig zou zijn een vmbo-diploma te behalen om naar het mbo te gaan. Er is aandacht voor de verhuizing van de Cas Spijkers Academie.

En: we ontmoeten student-ambassadeur Britt Kwisthout van de opleiding Verpleging. Zij vertelt over de meerwaarde van haar ambassadeurschap. Tot slot: wij zijn supertrots op collega Hans Baltussen. Hij zag op een stage-adres in Malawi dat er een tekort was aan ongeveer alles.

Dit jaar wordt in Malawi een verloskliniek gebouwd met geld dat zijn stichting Passion for People bij elkaar bracht.

 • Als ambassadeur groei je als persoon

  ‘Ik wil het trouwens wel graag lezen voordat het gepubliceerd wordt,’ zegt ze. ‘Dat kan toch?’ Britt Kwisthout is derdejaars van de opleiding Verpleegkundige van de Maasvallei in Boxmeer. Dat is een van de locaties van ROC Nijmegen. Britt is student-ambassadeur van haar opleiding.

 • Hellen en Veerle lopen een bijzondere stage

  Zes eerstejaars studentes van de opleiding Doktersassistent (DA) van ROC Nijmegen zijn uitgekozen door het Radboud Universitair Medisch Centrum) om hier gedurende de opleiding al hun stages te lopen. Via het Radboudumc zijn voor deze studentes ook stages mogelijk bij Thermion Lent of Universitair Gezondheidscentrum (UGC) Heyendael te Nijmegen.

 • Uitgangspunt blijft: geen mbo zonder vmbo-diploma

  Op 20 januari jl. verschenen in de media berichten dat een vmbo-diploma niet meer nodig is om naar het mbo te kunnen. Alvast mbo-lessen volgen als je nog op het vmbo zit, kan een relatief kleine groep jongeren helpen.

  Uitgangspunt blijft: geen mbo zonder vmbo-diploma
 • Cas Spijkers Academie verhuist naar Nijmegen

  De Cas Spijkers Academie (CSA) verhuist naar Nijmegen. De opleiding voor culinair toptalent, die nu nog gevestigd is in De Weijer te Boxmeer, vestigt zich per 1 september aanstaande in het gebouw van ROC Nijmegen aan de Campusbaan te Nijmegen.

  Cas Spijkers Academie verhuist naar Nijmegen
 • Antwoord voor de decaan - loting

  Vraag: ‘’Is de loting willekeurig na de indeling in klassen?’’ Antwoord: ja. Meer informatie over loting en numerus fixus vind je hier .

 • Passion for People wint €10.000 in Gouden Gans Verkiezing

  Donderdag 16 februari heeft Hans Baltussen, docent Verpleegkunde van ROC Nijmegen, namens stichting Passion for People €10.000 in ontvangst mogen nemen. Wilde Ganzen kende dit bedrag toe voor een kraamkliniek in Malawi. Hans’ stichting deed mee aan de Gouden Gans Verkiezing voor projecten tegen armoede. De kraamkliniek in Malawi kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek. Lees het hele...

 • Mbo is logische route naar hbo

  CBS-cijfers die eind 2016 zijn gepubliceerd, tonen aan dat het mbo een volwaardige beroepsroute is. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “84% van de vmbo’ers kiest voor een opleiding in het mbo. 16% gaat naar het havo. Het inkomen van de ouders lijkt nauwelijks invloed te hebben op deze keuze.” Volgens Heerts laten de cijfers zien hoe het mbo succesvol bijdraagt aan meer gelijke kansen.

 • Bewegen en Sport zijn belangrijk bij ROC Nijmegen

  Bewegen en sport zijn belangrijk bij ROC Nijmegen. Bijna alle locaties van ROC Nijmegen hebben op 31 januari 2017 het themavignet Bewegen en Sport gehaald. Dit omdat we onze studenten en medewerkers structureel allerlei bewegingsmogelijkheden aanbieden. Lees meer over het Vignet Gezonde School.

 • Leerbedrijven dik tevreden over meerwaarde stage

  Studenten geven de stage (beroepspraktijkvorming - bpv) in hun opleiding gemiddeld een 8. Dat blijkt uit de BPV Monitor die SBB 13 februari publiceerde. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgt de bpv gemiddeld een 7,5. Stagebegeleiders van scholen geven gemiddeld een 7,4. Van alle bevraagde studenten en praktijkopleiders is 90% tevreden over het werk en het behalen van de...