Begeleiden van anderstaligen en Nederlandstaligen bij schrijven

Begeleiden van anderstaligen en Nederlandstaligen bij schrijven

Ben je taalmaatje, vrijwilliger bij een taalschool of bij het taalcafé, dan is dit iets voor jou!

Bij deze training krijg je handvatten voor het begeleiden van schrijfvaardigheden voor mensen met Nederlands als eerste (Nt1) of als tweede taal (Nt2) en krijg je meer inzicht in de achtergronden van de doelgroep. Waar moet je opletten bij de begeleiding? Hoe kun je ervoor zorgen dat deelnemers effectief werken aan hun schrijfvaardigheden? Maar ook: hoe geef je feedback en stel je grenzen? De training komt met materiaal en werkvormen die je direct kunt gebruiken. 

Deze training is geschikt voor taalmaatjes, vrijwilligers bij een taalschool of taalcafé.

Aanmelden

Meer over de cursus

Begeleiden is soms best een klus. Je moet veel in de gaten houden. Alle reden om hier eens goed bij stil te staan en van anderen te leren. Deze training draagt bij aan de leerwinst voor je deelnemers. En na deze training ga je vol inspiratie met nieuwe ideeën en werkvormen naar huis! De training duurt 1 dagdeel en wordt aangeboden op de volgende momenten en locaties:

  • Dinsdag 12 april van 13.00-16.00, locatie ROC Marterstraat

Onze voorlichters zijn tijdens de zomervakantie, tot 29 augustus , niet bereikbaar. Voor algemene vragen neem je contact op met ons klantcontactcentrum.

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de voorlichter(s) hieronder. Heb je andere vragen (bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.

Aanmelden

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in
Ongeldige invoer
Welke cursus wil je volgen?
Voer een datum in
Voer een locatie in
Ongeldige invoer