Coronavirus
Lees hoe wij omgaan met corona (COVID-19).
Meer info

Hulp bij jouw studiekeuze

Heb jij jouw studiekeuze al gemaakt?

Twijfel je nog? Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw studie? Komt goed, wij zijn er voor je! Hier vind je alle info en tips om te kiezen. Kom je er niet helemaal uit, of wil je liever iemand spreken, op een moment dat het jou uitkomt? Dat kan natuurlijk ook!

Een studie kiezen is nog niet zo makkelijk. Het gaat om jouw toekomst en er zijn zoveel opties. De kunst is die studie te kiezen die bij jou past. Wat voor een leuke job wil je later gaan doen, welke talenten heb je? Zit je op het juiste spoor of twijfel je en kun je wel wat hulp gebruiken?

In vier stappen naar de juiste studie

  1. Lees onze 5 tips voor het kiezen van de juiste opleiding.
  2. Bekijk de mbo-opleidingen op de site. Daar lees je precies wat je van een studie kunt verwachten. En wat je er in de toekomst mee kunt worden.
  3. Bekijk de vlogs van oud-scholieren en kom meer te weten over wat jouw opleiding en het ROC jou te bieden heeft.
  4. Wil je een kijkje nemen op 1 van onze locaties? Dat kan vanwege de Corona-maatregelen helaas niet live. Maar wij hebben onze vloggers aan het werk gezet om jou toch een impressie van onze locaties te geven! Je kunt onze locaties al online bekijken en binnenkort vind je hier ook nieuwe vlogs waarin scholieren jou een virtuele tour geven!

Wil je meer informatie en liever iemand spreken, op een moment dat het jou uitkomt?

Weet je nog niet welke opleiding je moet kiezen? Twijfel je tussen twee opleidingen? Heb je een specifieke vraag over een opleiding of wil je juist algemene informatie over leren bij ROC? Wij helpen je heel graag verder! Dus aarzel niet. Ook ouders of verzorgers kunnen contact met ons opnemen!

Studiekeuze adviseur

Voor al jouw vragen over studie- en beroepskeuzes en opleidingen.

Naar studiekeuzeadvies

Infocentrum

Voor algemene vragen over het leren bij ROC en het mbo.

Naar het infocentrum

Voorlichter opleiding

Heb je specifieke, inhoudelijke vragen over een opleiding? Je vindt onderaan elke opleidingspagina de contactgegevens van de voorlichter en het moment waarop je hem/haar het beste kunt bereiken.

Naar de opleidingen

Meer info voor ouders

Voor alle ouders/verzorgers en begeleiders/coaches van toekomstige mbo-studenten hebben we een stappenplan gemaakt om te helpen met kiezen én veelgestelde vragen op een rij gezet. 

Naar de ouderinfo

Studeer met een plan

Wil je meer informatie over het mbo, studiefinanciering, toeslagen of bijvoorbeeld studentenreisproducten? Op de superhandige site studeer met een plan van de Rijksoverheid lees je hier meer over.