Coronavirus
Geen examinering in gebouwen ROC Nijmegen
Meer info

Studiekeuze

De kunst van het kiezen

Een studie kiezen is nog niet zo makkelijk. Het gaat om jouw toekomst en er zijn zoveel opties. De kunst is die studie te kiezen die bij jou past. Wat voor een leuke job wil je later gaan doen, welke talenten heb je? Zit je op het juiste spoor of twijfel je en kan je wel wat hulp gebruiken?

In vier stappen naar de juiste studie

  1. Lees onze 5 tips voor het kiezen van de juiste opleiding.
  2. Bekijk de mbo-opleidingen op de site. Daar lees je precies wat je van een studie kunt verwachten. En wat je er in de toekomst mee kunt worden.
  3. Weet je nog niet welke opleiding je moet kiezen? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Vraag ons om studiekeuze- of loopbaanadvies, vul hiervoor het formulier in. Samen kijken we welke opleiding voor jou het meest geschikt is en kun je je vragen stellen.
  4. Wil je een kijkje nemen op 1 van onze locaties? In verband met het corona-virus kan dat helaas niet live; maar we hebben wel een virtuele tour! Kies hier de locatie die je wilt bekijken; in het zwarte kader kun je met Google maps goed rondkijken!
  5. Wil je onze locatie toch live bekijken? Bezoek dan onze Info avond op 15 juni.  

Aanmelden vóór 1 mei

Om toelatingsrecht te hebben tot een opleiding, moet je je vóór 1 mei aanmelden. Twijfel je nog tussen 2 verschillende opleidingen? Meld je dan voor beide studies aan. Je kunt op een later moment nog definitief beslissen met welke opleiding je écht wilt starten. Dan ben je in ieder geval verzekerd van je toelatingsrecht.  

Studeer met een plan

Op de superhandige site studeer met een plan van de Rijksoverheid vind je ook allerlei informatie over het mbo, zoals: 

  • studiekeuze en aanmelden mbo
  • de overstap vmbo naar mbo
  • doorstromen binnen het mbo,  of
  •  leren in de praktijk. 

Bovendien vind je hier de nieuwste informatie voor jou als student. Over studiefinanciering, toeslagen of studentenreisproducten. En een jaarkalender waarop je precies ziet wat je als student, wanneer moet doen. Zodat je je op tijd inschrijft en je financiering op tijd op orde hebt. Handig!