BijzondereverhalenvanstudentenYoungTalentAcademy

Dat we op de Young Talent Academy (voorheen: Johan Cruyff College Nijmegen) bijzondere en op topniveau sportende studenten zitten, is bekend. Ze hebben overeenkomsten, maar ook verschillen. Niet iedereen doet dezelfde sport, ieder heeft een eigen trainingsschema, een bepaald doel en een eigen achtergrond. Topsporters leggen bijzondere en heftige wegen af naar de top. Soms gaat het vlot dan weer is het moeilijk. In de speciale interviews hieronder vertellen onze studenten over hun speciale weg naar de top.

 

Voetbal is alles voor hem. Niets zal hem in de weg staan zijn hart te volgen. Liefst volledig op eigen kracht. En misschien komt dit mede wel door zijn diabetes.

Goud op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, parasporter van het jaar van Friesland, een eigen woning en ook nog een vriendin met dezelfde passie. Dan heb je alles bereikt wat je wilde bereiken, toch? “Zeker niet. Ik heb nog heel veel doelen.” Tristan Bangma (19) heeft enorm veel power, misschien wel dankzij zijn beperkte gezichtsvermogen. Hij is onlangs gestart op het Johan Cruyff College van ROC Nijmegen.

Hij strompelt eerst naar de skilift, dan doet hij zijn snowboard aan. Blue sky, geen vuiltje aan de horizon, de sneeuw omringt hem. Dit is Chris’ office acht maanden per jaar. Hoezo is hij ook een student op ROC Nijmegen?

Qua uiterlijk lijkt ze op haar moeder. Klein, gespierd en smal. De pitbullmentaliteit heeft ze waarschijnlijk van haar vader, een fanatiek wielrenner. Topsporttalent zit niet in het gezin Janssen, toch is de kans heel groot dat Lotte met haar 53 kilo de sterkste vrouw in de wereld gaat worden. Ze is net met de tweede opleiding op het Johan Cruyff College Nijmegen gestart. “Ik ben mentaal sterker geworden.”

Dagelijks kampen met vooroordelen en zeer succesvol zijn, hoe doe je dat? Lara Baars, negentienjarige para-atlete en student niveau 4 op het Johan Cruyff College, gaat naar de Paralympische Spelen in Rio. Dat lukte niet zomaar.

Elaige Camara, NK Boksen zwaargewicht nummer 1, is vorig jaar gestart met de niveau 3-opleiding Commercieel Medewerker Sport op het Johan Cruyff College Nijmegen. Een student met een bijzonder en heftig verhaal.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten