Ben je sportief, betrouwbaar en gezagsgetrouw? Misschien is dan het beroep van militair wat voor jou. Een bijzonder beroep met veel afwisselend werk want de Nederlandse krijgsmacht is zowel binnen als buiten Nederland actief.

De opleiding

VeVa staat voor Veiligheid en Vakmanschap. Elke VeVa-opleiding bestaat uit twee delen: het Veiligheidsdeel en het Vakmanschapsdeel.

Voor alle VeVa-opleidingen is het Veiligheidsdeel hetzelfde. In dit deel maak je je de militaire basisvaardigheden eigen en je werkt aan je conditie. Je ontdekt de verschillende delen van de krijgsmacht en maakt kennis met de militaire gedragscode. Je leert procedures en hoe je hiermee om moet gaan. In de veiligheidslessen op school heerst ook een defensiecultuur. Daarin staan discipline en groepsbinding centraal. Een ander belangrijk onderdeel van de opleiding is sport. Zo bereid je je voor op een uitdagende militaire startfunctie.

Bijna-baangarantie

Tijdens deze opleidingen train je je fysieke en sociale vaardigheden. Je ontdekt de verschillende onderdelen van de Krijgsmacht en wat je daar kunt doen. Zo leer je meteen hoe het er bij defensie aan toegaat. Het zijn studies met een bijna-baangarantie. Heb je je diploma gehaald en kom je door de militaire keuring dan kun je bij defensie aan de slag.

Stage

Tijdens de opleiding verzorgt de Krijgsmacht je stage. Je gaat dan naar een kazerne om dat wat je op school geleerd hebt in praktijk te brengen. Verdeeld over het schooljaar ga je 10 weken op stage.

Technisch beroep

Naast het veiligheidsdeel van je opleiding kies je een speciaal vak dat de basis legt voor je uiteindelijke functie binnen de Krijgsmacht. Vandaar de naam: Veiligheid en Vakmanschap. Je kunt kiezen uit:

De combinatie van je beroep als militair met een technisch beroep is een slimme. Ook in de burgermaatschappij kun je met een technisch beroep namelijk altijd wel je plaats vinden. Als je in dienst bent bij defensie krijg je op basis van de combinatie met een technisch beroep een aantrekkelijke premie van € 2500,--

Meer info

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten