Door het mbo-diploma te halen, kun je doorstromen naar het hbo. Maar wil je je kans dat je wordt toegelaten en succesvol bent aan het hbo vergroten? Dan bieden we jou de mogelijkheid om havo-certificaten te behalen terwijl je nog studeert aan het mbo. Twee vliegen in een klap dus.

Aanbod

Je kunt havo-certificaten behalen voor:

  • Biologie
  • Scheikunde
  • Wiskunde A
  • Engels
  • Economie

Wil je niet per se naar het hbo, maar wel je havo-diploma alsnog behalen? Of wil je graag nog beter worden in een vak? Ook dan kun je je aanmelden.

Weet je al wat er van je wordt verlangd op het hbo, maar weet je ook welke kennis je straks mist? Kies dan voor het behalen van havo-certificaten terwijl je aan het mbo studeert.

Rooster

Gedurende een schooljaar krijg je tweemaal per week anderhalf uur les in het door jou gekozen vak. Om je mbo-rooster niet in de weg te zitten, worden de lessen gegeven tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Na elke zes weken heb je een schoolexamen. Aan het einde van het schooljaar heb je een landelijk, centraal examen.

Toelating

Ben je ambitieus en wil je een certificaat gaan halen naast je mbo-studie? Dan vragen wij jou om aan te tonen dat je op het vmbo-t bent geslaagd voor het vak dat je op havoniveau wilt volgen.

Kosten

Naast de nodige inzet en doorzettingsvermogen zijn er kosten aan verbonden. Je betaalt de kosten voor de boeken en daarnaast per vak een bijdrage van € 145. Deze kosten betaal je pas als je zeker weet dat het vak gegeven wordt.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met dhr. Nico Kroon via intakehavovwo@roc-nijmegen.nl.

Voordeel bij doorstroom naar hbo

Wil je graag naar het hbo? Maar je twijfelt of dit haalbaar is? Lees het verhaal van Meinou. Zij vertelt wat zij het grote voordeel vindt van het volgen van extra havo-vakken op het mbo.

Wil je je aanmelden?

Meld je dan én digitaal aan via onderstaande knop én print het onderstaande bestand, vul het in en stuur het ons op. Adresgegevens vind je in het formulier.

Stap 1: digitaal aanmelden:

Aanmelden havo voor mbo

Stap 2: Print aanmeldingsformulier nummer 2 en stuur het op met gevraagde documenten:
document Aanmeldformulier mbo-havovak printversie

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten