LeidinggevendeBakkerij

Leidinggevende Bakkerij
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Studieduur 3 jaar
Domein Horeca, Bakkerij en Facilitaire Dienstverlening
Crebo 25172
Locatie Campusbaan 6
Plaats Nijmegen
Aanmelden

Als Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij ben je werkzaam in de grotere ambachtelijke brood- en banketbakkerijen of patisserieën. Je werkzaamheden vinden plaats in de bakkerij en op kantoor. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf werk je als Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij geheel of gedeeltelijk mee met de productie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van werkzaamheden in de bakkerij. Je bent de schakel tussen het management en de productiemedewerkers. Soms maak je onderdeel uit van het managementteam. Je bewaakt de kwaliteit en voortgang van werkzaamheden in de bakkerij. Je bent ook verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klanten, het behalen van de beleidsdoelen en voor het naleven van de wettelijke en bedrijfsvoorschriften in een goede werksfeer. In de meeste gevallen werk je als Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij gewoon mee bij de productie.

Inhoud van deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je onder andere om de volgende taken uit te voeren:

  • bereiden van patisserie en brood-(tussen)producten;
  • adviseren van klanten;
  • plannen van werkzaamheden;
  • bereiden en verwerken van degen, beslagen en vullingen;
  • decoreren van patisserieproducten;
  • bewaken van de kwaliteit;
  • verpakken en presenteren;
  • leidinggeven
  • verrichten van schoonmaakwerkzaamheden.

Daarbij zijn de volgende competenties erg belangrijk: vakdeskundig bereiden van patisserie en brood(tussen)producten, klantgericht werken, samenwerken, leidinggeven en presenteren. Daarnaast draag je zorg voor veiligheid en hygiëne en moet je zelfstandig en flexibel kunnen werken. In het algemene deel van de opleiding krijg je minimaal de vakken Nederlands, rekenen en Burgerschap.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komende maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Je gaat voor het grootste deel van je opleiding naar school. Hier volg je zowel theorie- als praktijklessen. Verder loop je per leerjaar een bepaald aantal uren stage (beroepspraktijkvorming BPV) bij een erkend leerbedrijf.

Na de opleiding

Na deze opleiding kun je verder studeren op hbo-niveau. Of je kunt aan het werk gaan in een grotere ambachtelijke brood- en banketbakkerij of patisserie.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2019.

Toelatingseisen

Past deze opleiding bij jou?

Tijdens de opleiding leiden we je op tot ambachtelijke professional. Ambachtelijke professionals zijn in onze ogen verzorgd, zelfstandig en verantwoordelijk. Deze drie kwaliteiten willen wij uitdragen en benadrukken in onze opleidingen. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Ben je VO-leerling? 

Vul dan vóór maandag 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en dit dossier plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en Intake

Ben je géén VO-leerling? 

Dan voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan op Aanmelden en Intake.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
  • wettelijk schoolgeld 18+ € 1.168,--
  • boeken en licenties € 171, 75
  • kleding
    • herenkleding € 198,50
    • dameskleding € 198,50
  • gereedschapset € 30,--
  • digitale boeken flexbase € 188,--
  • tweejaarlijks plaatsvindende excursie naar Bakkersbeurs Parijs  € 180,--

Schoenen dien je zelf aan te schaffen.

Om de opleiding goed te kunnen volgen, heb je een laptop nodig. Veel van ons onderwijs bieden we digitaal aan.
Een messenset en een gereedschapsset zijn voor rekening van de school, dus in bruikleen uitsluitend op school.
Advies: koop zelf zo'n set want messen of gereedschap horen bij de standaarduitrusting van een gastheer/-vrouw.

Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2019-2020 en kunnen voor het schooljaar 2020-2021 afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Leidinggevende Bakkerij op de Campusbaan 6 in Nijmegen .

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom naar hbo - 0,26
Percentage geslaagde studenten 0,73 0,85
Studenttevredenheid 7,5 7,4
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Leidinggevende bakkerij - 0,93
Kans op stage Leidinggevende bakkerij
Kans op werk in jouw vakgebied Leidinggevende bakkerij
Startsalaris (uurloon) Leidinggevende bakkerij - 9,73

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten