AllroundTimmerman

Niveau Niveau 3
Leerweg BBL
Studieduur 3 jaar
Domein Bouw en infra
Crebo 25118
Locatie Heyendaalseweg 98
Plaats Nijmegen
Aanmelden

mbo17 topopleiding highres kopie

Een Allround Timmerman Nieuwbouw heeft een veelzijdig vak. Je plaatst kozijnen en deuren, timmert een scheidingswand of plaatst een plafond. Maar je houdt je met meer zaken bezig dan alleen het gebruikelijke timmerwerk. Tot je takenpakket behoort ook het werken aan daken, het stellen van prefab elementen en het maken van betonfunderingen. Herstelwerkzaamheden verrichten en aftimmeren hebben voor jou geen geheimen. Je weet hoe je steigers opzet en afbreekt. Zo ben je breed inzetbaar. Je werkt zowel binnen als buiten. En in beide situaties is kennis een vereiste. Je gaat nauwkeurig te werk en controleert het uitgevoerde werk. Je weet welk materiaal je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde klus en ook wel gereedschap je daarbij nodig hebt. Je kunt goed problemen oplossen en je hebt goede communicatieve vaardigheden. Als Allround Timmerman Nieuwbouw kun je aan het werk binnen de nieuwbouw en op de bouw- en werkplaats. Maar werk binnen de restauratiesector valt ook binnen je bereik. Je bent een echte vakman en jouw timmermansoog ziet alles. Als Allround Timmerman niveau 3 voer je de werkzaamheden zelfstandig uit en bent vaak betrokken bij de planning en organisatie van een bouwproject. Daarnaast geef je leiding aan beginnende timmerkrachten.

Inhoud van deze opleiding

Op school krijg je vooral theorielessen, de praktijkopleiding vindt plaats bij het bedrijf. Tijdens de schooldagen leer je alles over gereedschappen en maatvoeren, over de machines voor houtbewerking en hoe je platdak- en balklagen maakt.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

De Technische.

De opleidingen van het onderwijsteam TEIS (Timmeren, Elektro- en Installatietechniek, Schilderen) werken samen met De Technische.

De Technische bestaat uit de opleidingsbedrijven Bouwmensen Nijmegen, Schilder^sCOOL en InstallatieWerk. Deze samenwerking tussen jouw opleiding en De Technische brengt jou belangrijke en interessante voordelen. Zo werken alle vakgebieden in de bouw nauw samen in de opleiding: elektrotechniek, werktuigkundige installaties, timmeren en schilderen. Hierdoor leer je die vakgebieden kennen en weet je hoe je er in de praktijk mee samenwerkt.

De samenwerking met De Technische betekent ook een goede aansluiting met bedrijven: je krijgt in je opleiding les over de nieuwste ontwikkelingen in het bedrijfsleven, vaak ook via gastlessen en excursies.

Alle studenten jonger dan 20 jaar, die instromen vanuit het VMBO, starten het eerste jaar in een BOL-opleiding. In dit eerste jaar BOL-opleiding krijg je een stevige basis aan vakkennis en -vaardigheden en is er veel ruimte om stage te lopen. Die stageplaatsen worden door De Technische geregeld. Tijdens stage ontvang je stagevergoeding.

Aan het eind van leerjaar 1 kun je de overstap maken naar de BBL. Deze overstap is afhankelijk van jouw studievoortgang. Het derde jaar vindt altijd in een BBL vorm plaats.
Als je je niveau 3 diploma binnen drie jaar afrondt, biedt De Technische je een werkgarantie van twee jaar.

Stage

Als je 20 jaar of ouder bent, kun je direct instromen in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je vier dagen in de week werkt bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag in de week naar school. Je sluit hiervoor een overeenkomst af met school en het bedrijf waar je werkt. Het is de bedoeling dat je zelf werk zoekt. Ook kun je solliciteren bij het Opleidingsbedrijf voor de bouw, Bouwmensen.

Na de opleiding

Binnen de Technische kun je na je opleiding doorstuderen op niveau 4 in de opleiding Technisch Projectbegeleider. Deze eenjarige BBL-opleiding biedt een stevige basis op niveau 4 en kent een plus programma dat in overleg met je werkgever wordt samengesteld. Uiteraard kun je ook andere opleidingen op niveau 4 zoals Middenkader Bouw gaan volgen.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2019.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Om te kunnen starten met de opleiding heb je een arbeidsovereenkomst afgesloten met een erkend leerbedrijf. 

Bij deze studie houden we een intakegesprek met jou voordat we je toelaten. In dit gesprek bekijken we graag samen met je of deze opleiding goed bij je past.  

Na je aanmelding, krijg je van ons een e-mail. Hierin staat precies welke stappen je nog moet zetten. Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Dan zorg je ervoor dat je vóór maandag 1 april je Digitale Doorstroomdossier hebt afgerond. Kom je niet van het VO? Dan neem je je papieren doorstroomdossier mee. In de e-mail staat precies hoe het werkt. Wil je alvast meer weten? Kijk dan ook eens bij Aanmelden en Intake.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het cursusgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BBL-studenten niveau 3 en 4, bedraagt € 588,-. Lees ook meer over bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 457,86
Kleding en materialen € --
Overig € --
Totaal € 457,86
 
De kosten voor het tweede leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 211
 
Afhankelijk van het door jou gekozen keuzedeel bestel je in overleg met je docent de leermiddelen die nodig zijn. Houd dus rekening met extra kosten.
 
De kosten voor het derde leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 106
 
Bovenstaande kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2018-2019 en kunnen voor het schooljaar 2019-2020 iets afwijken.
Om de opleiding goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Allround Timmerman op de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom binnen mbo - 0,23
Percentage geslaagde studenten - 0,85
Studenttevredenheid - 7,1
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Allround timmerman - 0,94
Kans op leerbaan Allround timmerman 5 5
Kans op werk in jouw vakgebied Allround timmerman
Startsalaris (uurloon) Allround timmerman - 13,46

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten