CreatieveTechnologie

Creatieve Technologie
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Studieduur 3 jaar
Crebo 26020
Locatie Heyendaalseweg 98
Plaats Nijmegen
Aanmelden

Inhoud van deze opleiding

In deze opleiding word je, in nauwe samenwerking met de High Tech Industrie in Nijmegen en omgeving voorbereid op ‘klussen’ op een wijze die past bij de snelle wereld van vandaag en morgen. Je werkt in kleine groepen aan opdrachten die actueel zijn, die jij zelf hebt gekozen en waarmee je kunt aantonen over bepaalde vaardigheden en kennis te beschikken. Oftewel jij staat aan het roer van jouw ontwikkeling! Wanneer er een vraag vanuit het bedrijfsleven komt ga je hier direct mee aan de slag en neem jij het initiatief: je verzamelt een aantal medestudenten en gaat samen aan de slag om tot een creatieve en goede oplossing te komen.

Je werkt aan een opdracht, niet omdat iemand zegt dat je dit moet doen, maar omdat je geïnteresseerd bent in technische oplossingen. Daarbij denk je vanuit een opdrachtgever.“De wereld is mijn laboratorium” is je motto. Je voelt je als een vis in het water wanneer je wordt uitgenodigd om mee te denken over de uitdagingen van de toekomst op bijvoorbeeld het gebied van biotechnologie, nanotechnologie, robotica, energietechniek of toekomstige bouwwerken.

Met jouw aanpassingsvermogen en brede kijk op techniek in het algemeen ben je in staat om snel te schakelen en met concrete oplossingen te komen. Deze zet je direct om in een product of een toepassing zodat je opdrachtgever snel inzicht krijgt in de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk doe je dit in overleg met andere ‘techneuten’, maar jij bent de schakel tussen je opdrachtgever en de producent en jij overziet de situatie in zijn geheel. Dat is waar je goed in bent.

Bekijk de "strip" met 10 dingen die je moet weten over de opleiding Creatieve Technologie

Stage

Omdat je veel werkt in opdracht van of samen met het bedrijfsleven, zijn er geen vaste periodes dat je stage loopt. Je stage is door de leerjaren heen ‘geweven’.

Na de opleiding

Wanneer je klaar bent , en je je diploma hebt, kun je door naar het hbo (bijvoorbeeld Industrieel product ontwerpen of Business Innovation) of ga je gewoon aan het werk! Om een nóg betere aansluiting op het hbo te hebben, bieden wij binnen de opleiding een speciaal doorstroomprogramma voor het hbo aan.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

De opleiding start in augustus 2019, maar in overleg kun je ook op andere momenten later instromen.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden bij deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s of bewijzen nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2019-2020 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

Omdat je tijdens deze opleiding veel gaat maken (denk aan proefmodellen, prototypen met de 3d-printer en/of lasersnijder(s), uitprobeersels en oefeningen) betaal je materiaalkosten. Deze post is voor het komend studiejaar vastgesteld op € 400 (exclusief de kosten voor een laptop). Hierbij zijn ook de kosten voor veiligheidsschoenen, -bril, schuifmaat, duimstok, rekenmachine en diverse softwarelicenties inbegrepen.

Het is van belang dat je over een goede laptop beschikt!

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Creatieve Technologie op de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen.

Studie in cijfers

Helaas zijn er op dit moment geen cijfers beschikbaar voor deze opleiding.

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten