Allround Montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout

Infoavond bezoeken Aanmelden

Als Allround Montagemedewerker werk je op de montageafdeling van een timmerfabriek. Daar maak je voornamelijk gevel-elementen (kozijnen, ramen en deuren) en gevel-vullende elementen. Je hebt een uitvoerende, vaktechnisch begeleidende en motiverende rol. Je werkt zelfstandig aan je opdrachten. Dat doe je op basis van instructies en een tijdsplanning. Daarbinnen bepaal je zelf de werkwijze en werkvolgorde. Je werkt samen met anderen aan de opdracht en legt verantwoording af aan je (meewerkend) leidinggevende.

De opleiding

Je gaat vier dagen per week aan het werk bij een erkend leerbedrijf binnen de sector en één dag per week naar school voor de theorie. Je leert verschillende meubel- en interieurconstructies, technieken en afwerkingen. Je verdiept je tevens in de materialen en machines waarmee je dagelijks werkt.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Je werkt vier dagen in de week in een erkend leerbedrijf en één dag in de week ga je naar school. Je sluit hiervoor een overeenkomst af met de school en het bedrijf waar je werkt. Het is de bedoeling dat je zelf werk zoekt.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
 • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Om te kunnen starten met de opleiding heb je een arbeidsovereenkomst afgesloten met een erkend leerbedrijf.

Past deze opleiding bij jou?

 • Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig
 • Je kunt je goed concentreren
 • Je kunt werk leveren dat voldoet aan hoge eisen
 • Je bent stressbestendig
 • Je kunt problemen oplossen
 • Je kunt zowel zelfstandig als samen werken
 • Je werkt veilig

Vervolg

Na je opleiding kun je verder studeren op niveau 4 of aan het werk gaan, bijvoorbeeld bij een timmerfabriek.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2018.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het cursusgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BBL-studenten niveau 3 en 4, bedraagt € 582,-. Lees ook meer over bijkomende studiekosten.

Het domein Afbouw, hout en onderhoud

Het domein Afbouw, Hout en Onderhoud bevat alles wat met het onderhouden en inrichten van gebouwen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen en onderhouden van gebouwen. Maar ook het maken van meubels en de inrichting van gebouwen valt binnen dit domein.

Past dit domein bij jou?

Voor de opleidingen binnen dit domein is het belangrijk dat je het leuk vindt om te ontwerpen en met bouwtekeningen, materialen en technieken bezig te zijn. Ook is het analyseren van problemen en tot uitvoerbare oplossingen komen iets voor jou. Daarnaast vind je het interessant om veel te leren over gebouwen, heb je technisch en ruimtelijk inzicht en ben je handig. Je kunt goed in een team werken.

In het kort

Niveau Niveau 3
Leerweg BBL
Studieduur 3 jaar
Domein Afbouw, hout en onderhoud
Crebo 25007
Locatie Nijmegen

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Studie in cijfers

Helaas zijn er op dit moment geen cijfers beschikbaar voor deze opleiding.

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten