MedewerkerMarketing,CommunicatieenEvenementenorganisatie(YoungTalentAcademy)

Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie (Young Talent Academy)
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Studieduur 3 jaar
Domein Economie en administratie
Crebo 25148
Locatie Campusbaan 6
Plaats Nijmegen
Aanmelden voor deze opleiding kan via www.roc-nijmegen.nl/aanmelden- topsporter

Na de opleiding Marketing & Communicatie kun je gaan werken in een grote verscheidenheid aan sectoren of branches (profit, not-for-profit, overheid, event-, music & entertainmentbranche, e.d.). Denk hierbij aan een marketing- en communicatieafdeling of een afdeling voorlichting van een bedrijf of een gemeente/instelling (museum, theater), een adviesbureau (voor marketing- en/of communicatievraagstukken), een evenementen/entertainmentbureau, een organisatie voor mediaproducties, etc.

In voorkomende gevallen heb je met niet-Nederlandssprekende opdrachtgevers, uitvoerders en bezoekers te maken en is het relevant/noodzakelijk om te kunnen communiceren in een vreemde taal. Het werk vraagt daarom om een passende beheersing van het Engels en een tweede moderne vreemde taal (Spaans).

Typerende beroepshouding

Als medewerker Marketing en Communicatie ben je een sociale spil, nieuwsgierig, creatief, vernieuwend en proactief. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, stelt je flexibel en dienstverlenend op. Je bent een ‘aanpakker’, een doorzetter en kunt goed samenwerken.

Inhoud van deze opleiding

De Young Talent Academy vindt het belangrijk dat talentvolle sporters hun sport kunnen combineren met een opleiding. Ons roc, waar de Young Talent Academy deel van uitmaakt, ondersteunt dat ten volle. In het studieprogramma houden we zoveel mogelijk rekening met je trainingen en wedstrijden. Om naast je sportcarrière een opleiding te volgen heb je veel inzet en motivatie nodig. Op de Young Talent Academy zitten topsporters afkomstig uit verschillende takken van sport. De opleidingen van de Young Talent Academy zijn commercieel economische opleidingen. Je krijgt daardoor te maken met onderdelen als marketing en verkoop, begroten en budgetteren, reclame, PR en E-business. Ook besteedt de opleiding veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden, ICT, Nederlands en Engels, voorlichting, evenementenorganisatie en Spaans.

De Young Talent Academy maakt gebruik van het YTAnet. Zo kun je gemakkelijk communiceren met de docenten. Ook als je in het buitenland bent, bijvoorbeeld voor een trainingskamp.

Tijdens de opleiding ga je actief aan de slag met de praktijk (werkbezoeken, reizen, stages) en theorie in de marketing-, evenementen- en communicatiebranche. De volgende beroepsspecifieke onderdelen komen tijdens je studie aan bod:

Medewerker (online) marketing en communicatie

  • Brengt marketing- en communicatievraagstukken in kaart
  • Volgt ontwikkelingen op de markt
  • Analyseert de gesignaleerde ontwikkelingen en verwerkt deze tot managementinformatie
  • Zet marktonderzoeken op
  • Voert marktonderzoeken uit
  • Redigeert aangeleverde teksten
  • Geeft voorlichting over de organisatie aan derden
  • Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en pr-materialen
  • Volgt trends en ontwikkelingen rond online marketing / communicatie (o.a. social media, Google, websitebeheer)

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. De keuzedelen geven je de ruimte om een stukje van jouw opleiding zelf te bepalen. Zo kun je jouw kansen op werk vergroten of bereid jij je alvast voor op een vervolgopleiding. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komende maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Ochtend meelopen?

Op een meeloopochtend laat een sporter/student je alle ins&outs van ons onderwijs zien. Zo krijg je een goede indruk van hoe wij het mogelijk maken dat je sport en studie succesvol kunt combineren en wat er vakinhoudelijk allemaal aan bod komt. Schrijf je in via Meeloopdagen.

Stage

Je opleiding is sterk praktijkgericht. Dat merk je vooral tijdens je stages (Beroepspraktijkvorming, BPV). In een bedrijf leer je onder leiding van een praktijkbegeleider hoe het er in het echt aan toegaat. Je leert ook wat je kwaliteiten zijn en waar je grenzen liggen. Zo kun je tijdens je opleiding makkelijker keuzes maken voor je toekomst.

Na de opleiding

Als topsporter mét een mbo-diploma heb je een grote kans op een baan. Je hebt laten zien dat je discipline en doorzettingsvermogen hebt. Met een diploma van de Young Talent Academy maak je meer kans op een baan die iets te maken heeft met sport. Dit kan bij een club, een bond, een bedrijf of bij de overheid zijn. Voorbeelden van mogelijke functies zijn:

• medewerker bij een bureau voor sportmarketing;
• PR-medewerker bij een sportbond;
• organisator van sportevenementen.

Je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding binnen het hbo. Bijvoorbeeld aan de Johan Cruyff University.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Bij de Young Talent Academy kun je het hele schooljaar instromen onder voorbehoud dat er plaats is binnen de opleiding en dat je voldoet aan alle opleidingscriteria.

Toelatingseisen

Om met deze opleiding te kunnen beginnen heb je een:

• hoog sportniveau: bekijk de extra toelatingseisen per sport (volgt);
• vmbo-diploma, bij voorkeur sector Economie (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg), of:
• overgangsbewijs 3-4 havo/vwo, of:
• diploma/certificaten ter beoordeling van de toelatingscommissie.

Aan de inschrijving bij de Young Talent Academy zijn extra kosten verbonden van € 500,- per schooljaar. Wil je je aanmelden? Vul dan het aanmeldingsformulier in op: www.roc-nijmegen.nl/aanmelden-topsporter

Als (aankomend) topsporter heb je talent, doorzettingsvermogen en discipline. Alleen zo haal je de top! Dezelfde eigenschappen heb je nodig voor je opleiding aan onze Young Talent Academy. We selecteren daarom niet alleen op vooropleiding en sportniveau, maar ook op motivatie voor onze opleidingen. Als je aan de eisen voldoet, nodigen wij je uit voor een gesprek. Hierin spreken we ook uitgebreid over jouw sportactiviteiten. Eventueel maak je een aantal testen om te zien hoe je reken-, taal- en sociale vaardigheden zijn. Zo zien we of de opleiding ook écht bij jou past. Aan de hand van het gesprek en de eventuele testen beslissen we of je de opleiding mag gaan volgen. Ook als sporter met een lichamelijke beperking ben je van harte welkom. Het gebouw is goed toegankelijk. Voor jou gelden dezelfde toelatingseisen als voor andere sporters.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

Houd naast het les- en boekengeld rekening met extra opleidingskosten. Voor het eerste, tweede en derde leerjaar bedragen die per leerjaar € 16,-. Dit bedrag dient  ter bekostiging van de licentie-YTA elektronische leeromgeving.

Daarnaast vragen we je nog om een extra bijdrage van 500 euro per schooljaar. Met dit bedrag kunnen wij de opleiding op maat en met een flexibel studieprogramma aanbieden. Passend bij een topsporter die een topsportcarrière wil combineren met het volgen van een mbo-opleiding. Deze bijdrage kun je ook in termijnen betalen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie (Young Talent Academy) op de Campusbaan 6 in Nijmegen .

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom naar hbo 0,49 0,57
Percentage geslaagde studenten 0,76 0,71
Studenttevredenheid 7,2 6,9
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Medewerker marketing en communicatie 0,71 0,76
Kans op stage Medewerker marketing en communicatie
Kans op werk in jouw vakgebied Medewerker marketing en communicatie
Startsalaris (uurloon) Medewerker marketing en communicatie - 9,66

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten