AllroundKapper

Allround Kapper
Niveau Niveau 3
Leerweg BBL
Studieduur 3 jaar
Domein Uiterlijke verzorging
Crebo 25399
Locatie Campusbaan 6
Plaats Nijmegen
Aanmelden

Wat doe je als Allround Kapper?
Het werk van een Allround Kapper is heel afwisselend. Je werkt zelfstandig in een kapsalon. Je bent dienstverlenend en je kunt goed omgaan met klanten. Wassen, knippen, kleuren, snijden, omvormen, lang haar opsteken/vlechten en föhnen is je dagelijkse werk. Je analyseert iedere situatie zodat je de beste behandeling verzorgt. Of het om lang of kort haar, krullend of steil haar of een dames- of herencoupe gaat: jij adviseert de klant op de juiste wijze. Ook geef je advies over haarverzorgingsproducten en houd je je bezig met de verkoop ervan.

Inhoud van deze opleiding

Kun je goed luisteren naar de wensen van klanten, maak je mensen graag mooier en laat je je klanten graag glimlachen? Dan ben je geknipt voor deze opleiding!

Je wordt opgeleid tot een expert op het gebied van haar, haarstyling, haarstylingproducten en leert wat de laatste mode en trends zijn. Op school en in de praktijk leer je alles wat je nodig hebt voor het kappersvak. Tijdens de opleiding start je met de basisvaardigheden haarverzorging. Je ontwikkelt je tot allround kapper: je leert knippen, snijden, föhnen, stylen, permanenten, verven en haar opsteken. Je leert hoe je kwaliteit moet leveren. Van groot belang daarbij is dat je hygiënisch werkt: je komt namelijk rechtstreeks in aanraking met de huid en het haar van mensen. Daarbij leer je klantgericht te werken. Je geeft klanten steeds een goed advies over de te kiezen behandeling en de producten die je daarbij gebruikt. Klachten van klanten leer je doeltreffend af te handelen. De klant die jij behandelt, moet zich speciaal voelen. De klant is ‘koning’ vanaf het moment dat hij de salon binnenkomt tot het moment dat hij weer weggaat. Naast het kappersvak bereidt de opleiding je ook goed voor op de maatschappij door het aanbieden van burgerschap en reken- en taalvaardigheden.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. De keuzedelen geven je de ruimte om een stukje van jouw opleiding zelf te bepalen. Zo kun je jouw kansen op werk vergroten of bereid jij je alvast voor op een vervolgopleiding. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Als je de BBL-opleiding volgt, werk je minimaal 23 uur per week in de allround kappersbranche in een erkend leerbedrijf. Deze erkende bedrijven kan je vinden op www.stagemarkt.nl. Daarnaast ga je één dag per week naar school. Je hebt een arbeidscontract tijdens je gehele opleiding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbedrijf.

Na de opleiding

Na deze opleiding kun je aan het werk in bijvoorbeeld een kapsalon of beautysalon. Of je kunt een eigen bedrijf opstarten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2019.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
 • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
 • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
 • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Om te kunnen starten met de opleiding heb je een arbeidsovereenkomst afgesloten met een erkend leerbedrijf.

Bij deze studie houden we een intakegesprek met jou voordat we je toelaten. In dit gesprek bekijken we graag samen met je of deze opleiding goed bij je past.

Na je aanmelding, krijg je van ons een e-mail. Hierin staat precies welke stappen je nog moet zetten. Zit je op het Voortgezet Onderwijs? Dan zorg je ervoor dat je vóór maandag 1 april je Digitale Doorstroomdossier hebt afgerond. Kom je niet van het VO? Dan neem je je papieren doorstroomdossier mee. In de e-mail staat precies hoe het werkt. Wil je alvast meer weten? Kijk dan ook eens bij Aanmelden en Intake.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het cursusgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BBL-studenten niveau 3 en 4, bedraagt € 588,-. Lees ook meer over bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding:

 • Boeken € 121,90
 • Kleding en materialen zoals een schaar etc.* € 338,50
 • Borg voor kluisverhuur** € 20,-

De kosten voor het tweede leerjaar van deze opleiding:

 • Boeken € 20,-
 • Kleding en materialen zoals een schaar etc* € 260,-
 • Borg voor kluisverhuur ** € 20,-

De kosten voor het derde leerjaar van deze opleiding:

 • Boeken € 20,-
 • Kleding en materialen zoals een schaar etc* € 75,-
 • Borg voor kluisverhuur ** € 20,-

*Deze materialen zijn niet verplicht. Wil je deze materialen ook buiten de school gebruiken, bv. op stage? Dan moet je deze spullen zelf aanschaffen.
**Deze kosten zijn niet noodzakelijk voor het volgen van je studie.

Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2019-2020 en kunnen voor het schooljaar 2020-2021 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Allround Kapper op de Campusbaan 6 in Nijmegen .

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom binnen mbo - 0,12
Percentage geslaagde studenten - 0,85
Studenttevredenheid 6,3 7,3
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Allround Kapper - 0,91
Kans op leerbaan Allround Kapper 3 4
Kans op werk in jouw vakgebied Allround Kapper
Startsalaris (uurloon) Allround Kapper - 8,03

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten