Instroom februari mbo en tussentijds instromen ROC Nijmegen

Starten met een opleiding wanneer jij dat wilt. Dat zou ideaal zijn. ROC Nijmegen biedt daarom een aantal mogelijkheden voor om te starten gedurende het schooljaar.

Instromen in het mbo, meteen door met je toekomst

Loopt jouw schooljaar anders dan je had gedacht? Stop je met je hbo opleiding? Of weet je nu al dat je blijft zitten in havo 4? Je kunt bij ons terecht voor een mbo opleiding. Ook gedurende het schooljaar. 

Tussentijdse instroommogelijkheden mbo

We zetten de instroommomenten van een aantal van onze beroepsopleidingen op een rij.

Op een ander moment instromen: wanneer interessant?

Wanneer kan instromen op een mbo-opleiding op een ander moment in het jaar interessant zijn voor jou? Bijvoorbeeld instroom februari mbo?

  • Als je stopt op het hbo vanwege een negatief bindend studieadvies
  • Als je denkt dat je in havo 4 blijft zitten of in havo 5 zult zakken, en je bent minimaal 16 jaar, dan kun je de overstap maken naar mbo
  • Als je je wilt omscholen of bijscholen (met BBL, oftewel: leren in combinatie met werken)

Voordelen tussentijds instromen mbo

  • Zo snel mogelijk door met je toekomst
  • Praktisch bezig zijn
  • De mogelijkheid om binnen een aantal jaar een beroepsopleiding af te ronden. Zo kun je met een stevige basis de arbeidsmarkt op, of eventueel nog door naar het hbo (met niveau 4).

Meer weten?

Neem contact met ons Infocentrum op.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten