Modern onderwijs kan niet zonder computers en digitale leermiddelen. Dat geldt zeker voor een moderne onderwijsinstelling als ROC Nijmegen. Zo maken we voor ons onderwijs gebruik van een elektronische leeromgeving, Onderwijs Online, waar je veel opdrachten, informatie en leermiddelen kunt vinden om mee te oefenen of op te zoeken. We streven er zo ook naar om de kosten die je moet maken voor leermiddelen zo laag mogelijk te houden. Tijdens je studie bij ROC Nijmegen zul je merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale leermiddelen.

Daarom hebben alle studenten een geschikt apparaat, zoals een laptop, nodig dat voldoet aan de minimumeisen. Je mag zelf bepalen wat voor een apparaat je kiest zolang het maar voldoet aan de minimumeisen die ROC Nijmegen stelt. Wil je een apparaat met nog meer mogelijkheden dan mag dat natuurlijk ook, dat is jouw keuze. Je mag zelf bepalen waar je je dit koopt.

Een eigen laptop maakt het mogelijk dat je vaker kunt werken in je eigen tempo; waar en wanneer het jou uitkomt. Ook is een dergelijk apparaat handig om aantekeningen te maken, informatie te zoeken en (samen) aan opdrachten te werken.
De minimumeisen die worden gesteld aan een apparaat zoals een laptop kunnen verschillen per opleiding.

Voor welk apparaat kies je?

We gaan er van uit dat onze studenten eigen keuzes maken. Er zijn allerlei apparaten die je zou kunnen gebruiken voor het werken op school. Naast een gewone laptop kun je ook denken aan een meer draagbare ultrabook. Op deze site spreken we daarom ook wel over een device.

Heb je al een device?

Dan kun je deze mogelijk gebruiken. Kijk bij de technische eisen aan welke specificaties dit apparaat moet voldoen. Op deze site vind je ook informatie over welk type device het meest geschikt is voor jouw studie. Bovendien kun je hier lezen hoe je voordelig software kunt kopen. Ook vind je er de contactgegevens voor het geval je nog meer informatie wilt. Kortom: ga studeren met je eigen device! Kijk snel verder voor meer informatie bij je opleiding.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag

Welke device?

De eisen die gesteld worden verschillen per opleiding. Dit heeft vooral te maken met de software die gebruikt wordt. Op deze site vind je per opleiding welke eisen er aan het apparaat worden gesteld. Voor alle opleidingen die vragen dat je een eigen laptop of tablet meeneemt gelden de volgende algemene eisen.

Algemene eisen

De volgende eisen gelden voor alle apparaten, ongeacht de opleiding die je volgt:

  • Je moet in ieder geval comfortabel met je eigen device aantekeningen kunnen maken, e-mailen en internetten. Hiervoor is toegang tot het wifi-netwerk van ROC Nijmegen noodzakelijk.
  • Kies bij voorkeur voor een laptop die dualband wifi ondersteunt (de n- of ac-standaard op zowel 2,4 als 5 Ghz). Op het ROC Nijmegen wifi-netwerk is hier meer capaciteit voor waardoor je draadloze verbinding betrouwbaarder en sneller zal werken. In veel gevallen geldt dit ook bij je thuis.
  • Kies bij voorkeur een laptop die voorzien is van Microsoft Windows 8, 8.1 of 10.
  • Let op de accucapaciteit: je moet bij voorkeur een schooldag kunnen werken zonder je device op te hoeven laden. Binnen onze gebouwen is het beperkt mogelijk om je device op te laden. Moderne laptops zijn over het algemeen vrij energiezuinig. Oudere en grotere laptops kunnen minder lang zonder netvoeding. In dat geval kan een nieuwe of extra accu handig zijn.
  • Check je persoonlijke voorkeur voor schermgrootte en type (mat of glanzend)
  • Houd ook rekening met de draagbaarheid, je draagt je device de hele schooldag bij je.
  • Denk ook aan een bescherming van je device (tas of hoes);
  • Het is niet nodig om Microsoft Office te kopen, deze kan je gratis downloaden en installeren zolang je bij ROC Nijmegen studeert.
  • Voordat je een apparaat aanschaft, controleer eerst de informatie over eisen per device van je opleiding.

Specificaties per opleiding

De eisen voor een device kunnen verschillen per opleiding. Als er sprake is van aanvullende eisen bij een opleiding, staan deze vermeld bij je leermiddelenlijst op Studers.

Meer informatie en aanschaf device

Voor meer informatie en het bestellen van een device kun je onder andere terecht bij de Campusshop.nl en Slim.nl. Beide verzorgen de complete afhandeling van de bestelling. Voor eventuele problemen dien je contact op te nemen met de betreffende leverancier. De betaling ervan kun je spreiden over de loopjaren van je opleiding. De Campusshop biedt ook een reparatie-service.
Je mag zelf bepalen waar je een device aanschaft.

Vacatures

Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen.
     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten