Als je bij ons een opleiding gaat volgen heb je een laptop nodig. In ons onderwijs maken wij gebruik van een elektronische leeromgeving, Onderwijs Online, waar je veel opdrachten, informatie en leermiddelen kunt vinden om mee te oefenen of op te zoeken. Daarom heb je een geschikt apparaat zoals een laptop nodig. Deze moet voldoen aan de minimumeisen. Je mag zelf bepalen wat voor een apparaat je kiest zolang het maar voldoet aan de minimumeisen die ROC Nijmegen stelt.  De minimumeisen die worden gesteld aan een apparaat zoals een laptop kunnen verschillen per opleiding.

Welk type laptop kies je?

We gaan er van uit dat onze studenten eigen keuzes maken. Er zijn allerlei soorten laptops die je zou kunnen gebruiken voor je opleiding. Naast een gewone laptop kun je ook denken aan een meer draagbare ultrabook. 

De eisen die gesteld worden verschillen per opleiding. Dit heeft vooral te maken met de software die gebruikt wordt. Voor alle opleidingen waarbij een eigen laptop gewenst is, gelden de volgende algemene eisen.

Algemene eisen

De volgende eisen gelden voor alle apparaten, ongeacht de opleiding die je volgt:

  • Zorg dat je makkelijk met je eigen laptop kunt werken. Denk hierbij aan een voor jou fijn schermgrootte en toetsenbord.
  • Een wifi-verbinding is noodzakelijk voor toegang tot internet en applicaties. Kies bij voorkeur voor een laptop die dualband wifi ondersteunt (de n- of ac-standaard op zowel 2,4 als 5 Ghz). Op het ROC Nijmegen wifi-netwerk is hier meer capaciteit voor waardoor je draadloze verbinding betrouwbaarder en sneller zal werken. In veel gevallen geldt dit ook bij je thuis.
  • Kies bij voorkeur een laptop die voorzien is van Microsoft Windows 10.
  • Let op de accucapaciteit: je moet bij voorkeur een schooldag kunnen werken zonder je device op te hoeven laden. Binnen onze gebouwen is het beperkt mogelijk om je device op te laden. Moderne laptops zijn over het algemeen vrij energiezuinig. Oudere en grotere laptops kunnen minder lang zonder netvoeding. In dat geval kan een nieuwe of extra accu handig zijn.
  • Houd ook rekening met de draagbaarheid, je draagt je laptop de hele schooldag bij je.
  • Denk ook aan een bescherming van je device (tas of hoes).
  • Het is niet nodig om Microsoft Office te kopen, deze kan je gratis downloaden en installeren zolang je bij ROC Nijmegen studeert.

Controleer, voordat je een laptop aanschaft, of de opleiding die je wilt gaan volgen nog aanvullende eisen aan een laptop stelt.

Opleidingspecifieke eisen

Als een opleiding aanvullende eisen stelt aan een laptop, dan staan deze vermeld bij  leermiddelenlijst op Studers.

Heb je al een laptop?

Dan kun je deze mogelijk gebruiken. Controleer of deze voldoet aan de algemene eisen en wanneer van toepassing ook aan de opleidingsspecifieke eisen. Als je twijfelt over de gestelde eisen of wat er precies wordt bedoeld dan kun je altijd contact met ons opnemen via onderstaande 'Stel je vraag'-knop.

Waar koop je een laptop?

Voor het bestellen van een laptop kun je onder andere terecht bij de Campusshop.nl of Slim.nl. Beiden zijn gericht op het onderwijs en bieden aanvullende diensten specifiek voor studenten. Zo kun je bijvoorbeeld gespreid betalen en je laptop laten repareren. Het is geen verplichting om je laptop bij één van beide bedrijven te kopen, je mag uiteraard helemaal zelf bepalen waar je een laptop aanschaft. 

Heb je vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten