Voor wie?

Werkt u als verpleegkundige? Dan dient u Big-geregistreerd te zijn. Opname in het BIG-register is een belangrijk onderdeel van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Deze wet regelt indirect (via registratie en titelbescherming voor diverse beroepsgroepen) de kwaliteit van de zorg. Vastgelegd is op welke manier personen tot handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg bevoegd zijn. Het voornaamste doel is patiënten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren.

De scholing wordt in vier regio’s in Nederland aangeboden. ROC Nijmegen, Rijn IJssel College en het Summa College doen dat voor Zuidoost-Nederland.

Wij starten in september 2019 weer met de uitvoering van een trainingstraject voor de Herregistratie BIG. 

Omschrijving

De belangrijkste verandering in vergelijking tot het vorige scholingsmodel is dat nu iedereen verplicht is om te slagen voor het examen. Dat wordt afgenomen bij een externe organisatie.

Wat voor traject bieden wij u aan

Het examen op 16 november 2019 is (voor zover nu bekend) het laatste examen dat wordt afgenomen voordat er (weer) een nieuw scholingsmodel gaat worden ontwikkeld en geëxamineerd. Anders dan in voorgaande jaren bieden wij dit jaar daarom geen cursus, maar begeleiding en coaching naar het examen van 16 november 2019.

  • Tien wekelijkse studiebijeenkomsten van 4 uur onder leiding van een docent verpleegkunde die bekend en vertrouwd is met het lesmateriaal en het examen.
  • Leervraag van de cursist staat centraal
  • Het bestaande ROC-lesmateriaal van de cursus herregistratie BIG
  • Netwerk, interactie en uitwisseling met docent en medecursisten.
  • Op verzoek van de groep kunnen onderwerpen in de vorm van workshops door de docent worden aangeboden. (bijvoorbeeld Gordon, klinisch redeneren, rekenen, wet- en regelgeving, middelen en maatregelen)

Tien weken lang bent u zich intensief aan het voorbereiden op het examen. Samen met uw medestudenten bepaalt u op welke onderwerpen toelichting gewenst is. Indien mogelijk worden er groepen gevormd op regio, wat u in contact brengt met een studiemaatje uit de (directe) omgeving.

Zo komt u optimaal voorbereid op het examen!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor verpleegkundigen die geregistreerd zijn (geweest) bij het CIBG, en dient als voorbereiding op het examen. Heeft u zich in het verleden niet laten registreren bij het CIBG, maar meent u wel rechten te hebben of te verkrijgen op een registratie, neem dan vooral contact op met het CIBG om dit te verifiëren.

Planning

ROC Nijmegen voert uw scholing uit in de avonduren. Planning, bijeenkomsten en lestijden: dinsdag 3, 10, 17, 24 september, dinsdag 2, 9, 23 en 30 oktober, dinsdag 5 en maandag 11 november 2019. De lessen beginnen vanaf 16.00 uur en duren tot max. 20.00 uur.

Kosten

€ 750,-          

Dit bedrag is exclusief de examenkosten en het boek “Niveau 4 Onder de knie” van Anneke Ormel e.a. ISBN 9789001891688.

Bijzonderheden

Uitvoering

  • Campusbaan 6, Nijmegen (naast CS Nijmegen). ROC Nijmegen is als uitvoeringslocatie zeer goed bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen vanaf NS-station Nijmegen Centraal. Daarnaast zijn er in de avond ruim voldoende gratis parkeerplaatsen voor als u toch liever met de auto komt.
  • Deze opleiding kan ook op locatie of in uw organisatie gegeven worden (in company). Zie ook ‘’Kosten’’.

Meer informatie

f.snijders@roc-nijmegen.nl

Aanmelden

Vraag uw offerte op bij f.snijders@roc-nijmegen.nl

Zodra de offerte ondertekend retour is ontvangen, is uw cursusplaats gereserveerd.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten