Duur

Werkt u als verpleegkundige? Dan dient u Big-geregistreerd te zijn. Opname in het BIG-register is een belangrijk onderdeel van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Deze wet regelt indirect (via registratie en titelbescherming voor diverse beroepsgroepen) de kwaliteit van de zorg. Vastgelegd is op welke manier personen tot handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg bevoegd zijn. Het voornaamste doel is patiënten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van beroepsbeoefenaren.

De scholing wordt in vier regio’s in Nederland aangeboden. ROC Nijmegen, Rijn IJssel College en het Summa College doen dat voor Zuidoost-Nederland.

Wij starten in schooljaar 2018-2019 weer met de uitvoering van de modules van het nieuwe scholingsmodel Herregistratie BIG. De duur van de cursus is variabel. En afhankelijk van het aantal modules dat u kiest.

Omschrijving

De belangrijkste verandering in vergelijking tot het vorige scholingsmodel is dat nu iedereen verplicht is om te slagen voor het examen. Dat wordt afgenomen bij ROC Midden Nederland in Utrecht. Kijk hier voor meer info over examinering.

Opleidingen zijn gelijk

Het opleidingsaanbod is op alle locaties in het hele land gelijk. Het maakt inhoudelijk niets uit of u scholing volgt in Rotterdam, Assen of een van de locaties van samenwerkingsverband BIG Herregistratie Regio Zuid Oost: Arnhem, Nijmegen of Eindhoven. Sommige samenwerkingsverbanden kiezen ervoor om de aanmeldingen in te delen op postcodegebied. Het samenwerkingsverband  BIG Herregistratie Regio Zuid Oost kiest ervoor om de keuze aan u te laten. Bij ons maakt ú de keuze voor een roc op basis van lesavond, startdatum en/of bereikbaarheid. ROC Nijmegen is als uitvoeringslocatie zeer goed bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen vanaf NS-station Nijmegen Centraal. Daarnaast zijn er in de avond ruim voldoende gratis parkeerplaatsen voor als u toch liever met de auto komt. U kunt het roc van uw voorkeur aangeven op het gemeenschappelijk aanmeldingsformulier.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor verpleegkundigen die geregistreerd zijn (geweest) bij het CIBG, en dient als voorbereiding op het examen. Heeft u zich in het verleden niet laten registreren bij het CIBG, maar meent u wel rechten te hebben of te verkrijgen op een registratie, neem dan vooral contact op met het CIBG om dit te verifiëren.

Startmomenten

ROC Nijmegen voert uw scholing uit in de avonduren. Wij starten op 11 september 2018. De lessen beginnen vanaf 17.15 uur en duren tot max. 21.00 uur.

Kosten

De kosten van de cursus zijn variabel, afhankelijk van het aantal modules dat u kiest.

Het is voor instellingen mogelijk om tegen een gereduceerd tarief (in-company) groepstrainingen te organiseren. Hiervoor kunt u een offerte opvragen bij f.snijders@roc-nijmegen.nl

Extra kosten

Aanschaf studieboek p.m.

Bijzonderheden

Uitvoering

  • Campusbaan 6, Nijmegen (naast CS Nijmegen).
  • Deze opleiding kan ook op locatie of in uw organisatie gegeven worden (in company). Zie ook ‘’Kosten’’.

Meer informatie

f.snijders@roc-nijmegen.nl

Aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor deze opleiding door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen via de gezamenlijke website.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten