Weet je nog niet welke opleiding je moet kiezen? Of twijfel je tussen twee opleidingen? Een nieuwe opleiding kiezen is ook niet altijd makkelijk. Daarom helpen wij je graag bij het maken van je keuze! Bij ons kun je je laten testen welk beroep interessant is voor jou en kun je advies krijgen over de opleidingen die daarbij horen.

Wil je je nog algemeen oriënteren kom dan naar een van onze Open dagen of loop mee tijdens een oriëntatiemiddag samen met je klas. Ook kun je natuurlijk een dagje meelopen bij de opleiding van je keuze. Of check: MBO Stad, dit is de beroepskeuzesite voor het vmbo. Of bekijk Beroepen in Beeld. Deze websites geven het overzicht van welke opleidingen en beroepen er in Nederland en bij ROC Nijmegen op mbo-niveau te vinden zijn. MBO Stad vertelt je meer over opleidingen, Beroepen in Beeld vertelt je meer over de inhoud en toekomstperspectief van een beroep.

Infocentrum en beroepsinteressetest

Onze voorlichters van het Infocentrum op onze locatie Campusbaan helpen je graag bij het maken van je keuze. Je kunt zonder afspraak of kosten bij ze terecht. Zij kunnen je meer vertellen over al onze opleidingen. Als je nog niet weet welke opleiding bij je past dan kun je bij ons Infocentrum ook een beroepeninteressetest maken. Dat is een vragenlijst en het duurt ongeveer een kwartier om deze lijst in te vullen. Op basis van de resultaten van deze test kijken we samen met jou welke opleiding het beste bij je past. Ons Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. 

Als blijkt dat je vragen complexer zijn of meer deskundigheid vragen dan kan onze voorlichter je doorverwijzen voor een loopbaanadviesgesprek met een loopbaanadviseur. Als je jonger bent dan 22 jaar dan verwijzen we je naar één van loopbaanadviseurs van ROC Nijmegen. Als je ouder bent dan 22 jaar dan kun je voor een loopbaanadviesgesprek zelf een afspraak maken bij een loopbaanadviseur van het loket Leren en Werken bij het UWV. Kijk hiervoor onder 'Contact' op de website van Leren en Werken Nijmegen.

Loopbaanadvies

Het eerste loopbaandadviesgesprek met een loopbaanadviseur is gericht op kennismaking en oriëntatie. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Zit je nog op het voortgezet onderwijs? Dan helpt onze loopbaanadviseur je graag verder om je persoonlijkheid, beroepsinteresses en wensen verder duidelijk te krijgen.

Tijdens het eerste gesprek geeft de loopbaanadviseur een eerste advies over je scholingsmogelijkheden of helpt bij het maken van een keuze voor een (nieuwe) opleiding. Het doel is dat je na het gesprek weet welke vervolgstappen je kunt zetten. Zo kan een eerste vervolgstap zijn het kijken welke opleidingen nu echt bij je passen op basis van je persoonlijke kwaliteiten en interesses.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten