Ontwikkel jezelf met STAP-budget

Werk je of ben je op zoek naar werk? Denk je er al een tijdje over om (door) te leren en wil je jezelf laten bijscholen of omscholen? Vanaf 1 maart 2022 kun je aanspraak maken op het STAP-budget van 1000 euro. Het budget zet je in bij het volgen van aantal van onze opleidingen, cursussen of scholingstrajecten. 

Wat is STAP-budget?

STAP-budget is een subsidie van de overheid en staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Het is een extra ondersteuning voor als je wilt doorleren. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Het budget is dus een steuntje in de rug als je je verder wilt ontwikkelen in je werk of je loopbaan. 

Voor welke opleidingen kun je STAP-budget gebruiken?

Wil je een cursus of opleidingstraject volgen bij ROC Nijmegen? Vanaf 1 mei 2022 kun je STAP-budget voor ons aanbod aanvragen via het UWV. Lees binnenkort op deze pagina voor welke cursussen of opleidingen van ROC Nijmegen dit geldt.  

Hoe vraag je STAP-budget aan?

Je vraagt STAP-budget aan via het STAP-portaal van het UWV. Vanaf 1 maart 2022 staat het portaal live. Vanaf 1 mei 2022 kun je via dit portaal de subsidie aanvragen voor ons scholingsaanbod. 

Handig om te weten

  • Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten voor werkenden en werkzoekenden.
  • Heb je studiefinanciering of een lerarenbeurs, dan kom je niet in aanmerking voor STAP-budget. 

Meer weten?

Meer informatie over STAP-budget vind je op de website van de Rijksoverheid of bij het UWV.
Op de website van DUO vind je een lijst met alle opleidingen in Nederland waarvoor je STAP-budget kunt aanvragen.

Of vul hieronder je naam en e-mailadres in en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelen rondom het STAP-budget bij ROC Nijmegen.